Setari Cookie-uri

Ritual de ingijire pentru pielea uscata

Cu toate ne dorim sa avem o piele fina, sanatoasa si fara imperfectiuni. Ca sa reusim asta, trebuie sa investim timp si rabdare, dar si sa ne folosim de produsele de ingijire potrivite pielii noastre.

Obisnuiam sa dau cu banii in stanga si in dreapta pe haine frumoase si scumpe, incaltaminte de cea mai buna calitate, pe care o purtam insa doar de 2-3 ori, mergeam la salon sa imi fac unghiile si sa am grija de parul meu, dar cand venea vorba de tenul meu nu imi dadeam prea mult interesul.

Nu am gasit o explicatie pentru aceasta miscare a mea nici in ziua de azi, insa am inteles in urma cu patru ani ca nu imi mai pot bate joc de chipul meu.

Asa ca am inceput sa investesc in produsele recomandate de dermatolog pentru tenul meu uscat si predispus la acnee si in produsele naturiste care mi-au facut tenul mai sanatos si mai stralucitor.

Iata care sunt recomandarile mele, recomandari care mie mi-au fost si imi sunt de mare ajutor.

Curatare

Ti-ai curatat vreodata tenul cu ulei? Pentru pielea uscata, combina 10% ulei de ricin cu 90% ulei de masline (la temperatura camerei) si aplica-le pe fata curata.

Citește și:

Maseaza pana cand uleiurile patrund in piele, iar apoi inmoaie un prosop in apa calda si tine-l pe fata pana se raceste.

O sa obtii astfel un ten mai curat si mai matasos.

Exfoliere

Cel putin o data pe luna, pielea noastra are nevoie sa treaca prin procesul exfolierii.

Tot pentru tenul uscat, iti recomand utilizarea unei masti de miere, care mai are in compozitie si uleiuri esentiale de lemn de santal, lavanda, extract de musetel si aloe.

Calmeaza, reface lipsa de hidratare, catifeleaza si reduce vizibil ridurile, accelereaza circulatia sanguina si stimuleaza procesele de regenerare.

O sa iti fie greu sa iti tii mainile departe de propriul chip.

Hidratare

Hidratarea este foarte, foarte importanta! Nu trebuie sa existe zi in care sa parasesti locuinta, sau chiar si atunci cand ramai un weekend intreg in casa, fara sa aplici o crema hidratanta. Recomand crema cu acid hialuronic pentru ten uscat de la Cosmetica Afrodita.

Citește și:

Iar pentru maini, pentru ca sunt primele care arata semnele de imbatranire, foloseste o crema cu extract de iasomie din desert si ulei de argan regenerator si hranitor.


Cam astea sunt produsele esentiale de care nu ar trebui sa te lipsesti in niciun moment.

Nu uita ca frumusetea vine din interior si ca o stare psihica buna iti va ajuta pielea si tenul sa radieze de sanatate!

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.