Setari Cookie-uri

Cum iti alegi fondul de ten in functie de tipul de piele

Tu stii de ce fel de fond de ten are nevoie pielea ta? Descopera aici.

De cate ori n-ai vazut fondul ten aplicat gresit, in straturi sau pete pe fata unei femei? De cate ori nu ai vazut o departajare cromatica intre ten, gat si decolteu? Pentru a evita astfel de “asa nu se face”, astazi te invatam sa-ti alegi fondul de ten corect pentru nuanta ta de piele si pentru tipul tau de piele.

Ai nevoie sa stii daca ai un ten uscat, gras, normal sau mixt. Apoi e necesar sa te hotarasti ce fel de fond de ten iti doresti, in functie de aspectul final – mat, natural, radiant. Si nu in ultimul rand, e necesar sa te decizi daca ai nevoie de fond de ten ce acopera complet pielea sau de unul care acopera mediu, ori transparent. Cand vine vorba de nuanta care ti se potriveste, uita-te daca ai pielea deschisa la culoare, daca ai tenul mediu, mediu spre inchis, piele inchisa la culoare, sau piele foarte inchisa la culoare. Si mai mult, trebuie sa vezi ce fel de pigment este dominant in pielea ta – galben, neutru, roziu, rosu sau verde. Pentru asta, te uiti la gatul tau si la interiorul bratelor. Dupa ce ai descoperit toate aceste elemente de care depinde aplicarea corecta a fondului de ten, alege 3 nuante apropiate de piele ta. Aplica-le pe pielea curata si nuanta care dispare este castigatoare! Acum ca ne-am lamurit, iata ce fond de ten sa alegi in functie de tenul tau:

Citește și:

1. Daca ai pielea uscata, alege un fond de ten lichid, hidratant. In prealabil e important sa ai pielea hidratata. Alege si pudra tot hidratanta, pentru a preveni crapaturi sau aspectul de “nefinisat” ce vine odata cu deshidratarea.

Fond de ten hidratant - 54,90 lei

2. Daca ai pielea grasa, uleioasa ai nevoie de fond de ten fara uleiuri sau cu pudra ce absoarbe excesul de sebum produs de piele. Un fond de ten cu acid salicilic usuca sebumul si acneea, daca te confrunti cu o astfel de problema.

Fond de ten fara ulei - 79 lei

3. Daca ai pielea mixta, imbina fondurile de ten: cel ce absoarbe sebumul pe zonele grase si acela ce hidrateaza pe zonele uscate sau normale.

4. Daca ai pielea terna, lipsita de stralucire, alege un fond de ten cu efect iluminator, perlat. Astfel pielea ta va capata sanatate si o stralucire sanatoasa.

Fond de ten cu efect iluminator - 48 lei

Citește și:

Extra pont: nu uita niciodata de pasii care iti asigura o piele ideala pentru aplicarea fondului de ten si a pudrei: demachiere dimineata si seara, tonifiere si hidratare. In plus, aplica masca potrivita pentru pielea ta macar o data pe luna si nu uita de gomaj, exfoliere.


Ser anti-imbatranire, 116 lei

Lotiune tonica, 78,2 lei

Demachiant, 82 lei

Pudra exfolianta, 35 lei

sursa foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.