Setari Cookie-uri

Cel mai cool machiaj al sezonului - cum il obtii la tine acasa

Cat-eye like a pro: cel mai sexy machiaj al ochilor, in 6 pasi simpli, la tine acasa!

Toamna/iarna 2016-2017 a adus multe stiluri de coafura dar si multe machiaje in prim-plan. Se poarta ochii accentuati cu pudra sclipitoare (glitter). Se poarta genele si conturarea cu nuante fluorescente. Desigur, se poarta smoky eyes. Se poarta buzele in culori inchise – burgundy, violet, rosu inchis, saturat. Make-up-artistii au propus pe catwalk si genele cu mult rimel, a la Twiggy dar si mult fard cu irizatii metalice, sidefat, in tonuri de argintiu. Se poarta si buzele cu mult gloss, carnoase, voluptuoase, sexy si fardurile bleu si albastru-pudrat.

Dar probabil cel mai des intalnit machiaj in prezentarile de toamna/iarna 2017 – precum si cel mai ofertant si mai versatil, fiind potrivit in multe ocazii – este acela ce accentueaza privirea cu dermatograful negru. Mai precis cu mici grafisme, de tipul cat-eye. Fie pe pleoapa inferioara, fie pe pleoapa superioara, fie conturand intreg ochiul, eyeliner-ul negru ramane un clasic modern. L-am vazut la Kenzo sau Oscar de la Renta, dar cum faci acest machiaj acasa?

Citește și:

1. Intai de toate ai nevoie ca “panza” pe care pictezi machiajul sa fie una sanatoasa. Ca la pictura! Asa ca intai demachiere, apoi tonifiere si apoi hidratare.

2. Apoi alege un font de ten rezistent. Accentueaza anumite zone cu ajutorul unui corector cu efect iluminator. In cazul acestui machiaj, alege sa scoti in evidenta pleoapa superioara. Poti adauga iluminatorul si pe arcada, sub, dar si deasupra sprancenei. La final, pudra care fixeaza baza, care te ajuta sa ai tenul mat si care “tine” intreg machiajul. Aplica pudra si pe buze, astfel machiajul buzelor (ruj, gloss) va fi fixat si el.

Iluminator - 136,4 lei

Fond de ten 79,90 lei

Pudra 32,5 lei

3. Alege un eye-liner lichid doar daca ai mana sigura. Altfel, poti alege un dermatograf negru. Daca treci varful creionului prin foc, el se va fixa mai bine pe pleoapa. Extra Pont: alege un eye-liner lichid pentru a defini interiorul genelor. Tine pleoapa ridicata, priveste in sus, si printre gene, aplica eye-linerul. Pentru a trasa linia de tip cat-eye dreapta, poti intai desena cateva puncte pe pleoapa, langa gene, de la colt pana la coada ochiului, si le poti uni cu ajutorul dermatografului. Pentru trasarea coditei de “ochi de pisica”, poti folosi o carte de vizita – daca o vrei dreapta – sau o lingura, daca alegi linie curba. Lipesti lingura de coada ochiului si trasezi liniile ce vor defini cat-eye-ul numaidecat!

Citește și:

Eyeliner - 14,99 lei

Creion dermatograf - 12,90 lei

4. Aplica mascara foarte natural pentru machiajul sezonului. Defineste la fel de natural si sprancenele si fixeaza-le bine.

Mascara - 42 lei

5. Daca alegi blush, alege ceva foarte aproape de natural.

Blush - 87,22 lei

6. In ceea ce priveste buzele, poti alege fie un ruj mat, saturat, bogat bugundy, fie un gloss pal, cremos, care adauga volum buzelor.

Balsam de buze - 45 lei Sabon

Ruj rosu - ruj 17,99 lei

foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.