Setari Cookie-uri

Coafuri nemuritoare

Ce au in comun, in afara de celebritate, Louise Brooks, Farah Fawcett, Marilyn Monroe si Audrey Hepburn? Coafurile lor deosebite, nemuritoare, care, alaturi de talentul lor actoricesc, le-au ajutat pe vedete sa scrie istorie si sa fie sursa de inspiratie pentru milioane de femei din intreaga lume. Fiecare deceniu este dominat de cate o coafura, care a reusit sa invinga timpul si in anii 2000 sa revina cu succes pe podium si pe covorul rosu.

In anii '40, in timpul celui de al doilea Razboi Mondial, coafura Veronicai Lake, „peek-a-boo Bang”, care acoperea o parte din fata, devine o problema nationala. Guvernul ii cere actritei sa isi schimbe coafura care a consacrat-o deoarece erau convinsi ca tunsoarea era un real pericol pentru milioane de femei care lucrau in fabrici cu utilaje grele si care ii copiasera stilul. In 1997, in „L.A. Confidential”, Kim Basinger seamana foarte bine cu Veronica Lake, rol pentru care a fost recompensata si cu un Oscar.


Marilyn Monroe nu a ramas in istorie doar ca cea mai senzuala femeie de la Hollywood, ci si coafura ei a devenit simbolul anilor '50, fiind copiata de foarte multe celebritati, in prezent, care doresc sa readuca o parte din sex-apeal-ul celei mai frumoase si mai sexy actrite pe care a avut-o cetatea filmului.

Foto: Wikipedia.org



La mijlocul anilor '50, Elvis Presley se apuca de cantat, devenind idolul a milioane de barbati si obsesie pentru toate femeile de pe mapamond. Coafura lui este copiata nu doar de barbati, ci si de celebritatile excentrice, carora nu le este frica sa incerce ceva nou, cum ar fi Gwen Stefani, Christina Aguilera sau Heidi Klum.

Foto: Wikipedia.org

Una din coafurile care arata bine atat la barbati cat si la femei este cea afro pe care The Jackson 5 au adus-o in lumina reflectoarelor in 1966. Diana Ross, Christina Aguilera, Beyonce sau papusa Barbie sunt doar o parte din „victimele” acestui trend.

Tot in aceeasi perioada, top-modelul Twiggy revolutioneaza lumea modei prin look-ul ei androgin, dar si prin coafura pixie, care se potrivea foarte bine cu stilui ei baietesc. Atat Audrey Hepburn cat si Elizabeth Taylor au simtit nevoia unei schimbari, asa ca au renuntat si ele la parul lung in favoarea parului scurt. Victoria Beckham se tunde si ea pixie odata cu mutarea in America, Michelle Williams si Alyssa Milano o urmeaza pe Posh, iar Sienna Miller o copiaza pe Twiggy in filmul „Factory Girl”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.