Setari Cookie-uri

Machiajul ochilor

Pentru a obtine un machiaj reusit, asemeni celor realizate de profesionistii care le fac pe vedete sa arate atat de bine, trebuie sa cunoastem anumite secrete ale machiajului. Si cum ochii reprezinta categoric o arma a seductiei, am sa va prezint cateva metode de a pune in evidenta frumusetea lor.

Ochii mici - sunt ochii care in raport cu celelate trasaturi au dimensiuni mai mici. Evident ca acesti ochi nu au interdictie la fardurile sidefate sau crema. Folositi nuante pale si lucioase pentru umbra si aveti grija sa curbati genele cu ajutorul unui aparat special. Este preferabil sa alegeti si rimelul intr-un ton mai deschis, deoarece un rimel negru ii va face sa para si mai mici.

Intensificati privirea trasand, cu eye-linerul sau cu dermatograful, conturul, atat pe pleopa de sus cat si pe cea de jos. Aplicati un ton mediu ( de exemplu bleu sau gri deschis) pe pliul ochiului. Folositi pentru contur un eye-liner cu o nuanta mai deschisa pe linia genelor, superiore si inferioare, prelungind pe intreaga linie a ochiului si depasind chiar ungiul extern. Se insista putin si pe ungiul intern (spre nas), care poate fi de asemenea usor prelungit. Important este ca pliul sa fie putin mai intens decat conturul si sa aplicati eventual cu degetul pe coltul extern al ochiului fard pentru a crea senzatia de “imprastiere”, care extinde putin linia ochiului.

Ochii descendenti - pentru a ridica linia ochilor, se insista pe accentuarea pleoapei superioare, prelungind-o in exterior. Aplicati pe pleopa superioara, in unghiul interior, tonuri deschise, folosind farduri sidefate. Aplicati o culoare mai inchisa in unghiul exterior, in pliul pleoapei superioare, accentuand aceasta zona. Deci tonul culorii se accentueaza pe masura ce avansati dinspre interior spre exterior. Prelungiti linia cu un dermatograf sau un fard inchis, catre tampla, pentru a ridica forma ochiului.

Ochii ascendenti - spre deosebire de ochii descendenti, la ochii ascendenti aplicati culoarea inchisa pe pleopa inferioara. Trasati o linie de culoare inchisa cu dermatograful (pe care il stergeti usor cu un betisor, pentru a imprastia culoarea) sau cu un fard inchis, la baza genelor inferioare, iar spre coltul exterior aplicati o culoare in aceeasi nunata, dar cu un ton sau doua mai deschisa. Important este ca fardul inchis sa fie aplicat in partea interioara, inspre nas, pe ambele pleoape, iar in exterior sa alegeti tonuri mai deschise.

Ochii foarte apropiati - Pentru a reusi sa modificam acest aspect, trebuie sa concentram culoarea spre coda ochiului, evitand sublinierea unghiului intern. In partea din interior se aplica un fard pastelat, deschis, si se accentueaza unghiul extern, prelungind cat mai mult spre tample, pentru a crea impresia de extindere.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.