Setari Cookie-uri

Machiajul ochilor

Pentru a obtine un machiaj reusit, asemeni celor realizate de profesionistii care le fac pe vedete sa arate atat de bine, trebuie sa cunoastem anumite secrete ale machiajului. Si cum ochii reprezinta categoric o arma a seductiei, am sa va prezint cateva metode de a pune in evidenta frumusetea lor.

Ochii departati - Se procedeaza invers, accentuand coltul interior printr-o nuanta inchisa. Aplicati aceast nuanta dinspre interior spre jumatatea pleoapei, culoarea degradandu-se spre exterior. Linia trasata cu dermatograful urmeaza aceeasi regula, puternica spre interior si subtiata inspre exterior.

Ochii cu pleoapa cazuta - In niciuna caz nu se va prelungi machiajul inspre sprancene. Aplicati fardul numai pe pliul pleoapei, insistand pe linia pleopelor, imediat deasupra, respectiv sub gene. Acest tip de ochi necesita jocuri ingenioase de culori, folosind tonul mai inchis pe pleoapa inferioara.

Tonul mai inchis nu inseamna foarte inchis, ci doar ca pe partea inferioara vom folosi de exemplu lila, sau roz pal sau bej, iar pentru partea superioara, cu exceptia liniei de la baza genelor, alegem o culoare foarte deschisa, aprope insesizabile, precum un alb mat, in niciun caz sidefat.

Ochii adanciti in orbite - Acesti ochi au nevoie de un efect optic pentru o fi scosi in afara. Intotdeauna se va aplica fardul pe ambele pleoape, niciodata numai pe cea superioara. Alegeti nuante luminoase, precum roz pal sau crem deschis. Subliniati coltul exterior cu o linie mai groasa. Aceasta porneste subtire din coltul interior si se ingroasa treptat, pe masura ce avansam spre coltul exterior, unde culoarea trebuie sa fie mai inchisa.

Un articol de Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.