Setari Cookie-uri

Ingrijirea gatului

Gatul este o parte a trupului nostru care da gratie si completeaza frumusetea feminina. Nu degeaba il scoatem in evidenta prin diverse accesorii bine alese, de la siraguri de perle, la un lantic finut sau o esarfa colorata. In functie de forma gatului de multe ori ne adaptam coafura si imbracamintea. Din pacate, cele mai multe femei nu ii acorda suficienta atentie, asta in ciuda faptului ca de foarte multe ori gatul constituie un indiciu clar al varstei, deoarece anii isi pun amprenta mai intai asupra lui si a mainilor. Exista chiar si femei tinere care prezinta zbarcituri pe gat, desi tenul lor este inca tanar. De aceea se impun ingrijiri la fel de atente ca cele pe care le acordam tenului.

- mergeti prin casa cu o carte pe cap, in acest fel veti deprinde pozitia corecta atat pentru gat cat si pentru spate.

Masajul si gimnastica gatului

Masajul se realizeaza invers decat cel al fetei, adica de sus in jos, folosind creme nutritive. Incepeti cu mangaieri orizontale, executate alternativ cu ambele maini. Deschideti apoi palma si cuprindeti inclusiv barbia, coborand spre decolteu, dar avand grija sa lasati glanda tiroida libera in timpul miscarii. Incheiati cu ciupituri de-a lungul cutelor, prinzand pielea intre degetul mare si aratator.

Dusul cu apa rece poate constitui o forma foarte buna de masaj, deoarece contribuie la activarea circulatiei sanguine. Totusi aveti grija ca atunci cand recurgeti la acest procedeu, sa nu folositi dusul la presiune maxima. Se pot folosi in acelasi scop cuburi de gheata invelite intr-un prosop, cu care sa masati gatul, respectand procedeul descris mai sus, adica de sus in jos.

Exista si o serie de exercitii simple si eficiente, pe care ar fi bine sa le executati dimineata si seara, cu geamul deschis:

- din pozitie verticala, cu bratele tinute lejer pe langa corp, ridicati capul si lasati-l pe spate expirand la finalul miscarii, apoi coborati pana aproape de stern, cand veti expira din nou. Inspiratia se face pe masura ce urcati si coborati;

- rotiti capul spre dreapta si spre stanga, cu miscari lente, expirand de fiecare data la finalul miscarii;

- aplecati capul spre umarul drept, cu urechea indreptata spre umar, mentineti cateva secunde si apoi aplecati spre umarul stang. Expirati la finalul miscarii;

- efectuati rotiri complete ale capului, in ambele directii;

- ridicati capul, mentinand barbia cat mai sus posibil, si intoarceti capul de la stanga spre dreapta, astfel incat sa va puteti vedea mijlocul spatelui.

Masti si creme

Pentru aceasta zona delicata se recomanda sa folositi aceeasi crema pe care o folositi pentru ten, si nu cea destinata intregului corp. De asemenea, cand aplicati o masca pentru ten, este bine sa o aplicati si pe gat si pe decolteu. Dupa o anumita varsta, incepand indeosebi de la 30 de ani, este preferabil sa folositi creme speciale pentru gat, care sa contina in special lecitina, vitamine (A si E in mod deosebit), laptisor de matca sau extract de placenta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.