Setari Cookie-uri

Ingrijirea gatului

Gatul este o parte a trupului nostru care da gratie si completeaza frumusetea feminina. Nu degeaba il scoatem in evidenta prin diverse accesorii bine alese, de la siraguri de perle, la un lantic finut sau o esarfa colorata. In functie de forma gatului de multe ori ne adaptam coafura si imbracamintea. Din pacate, cele mai multe femei nu ii acorda suficienta atentie, asta in ciuda faptului ca de foarte multe ori gatul constituie un indiciu clar al varstei, deoarece anii isi pun amprenta mai intai asupra lui si a mainilor. Exista chiar si femei tinere care prezinta zbarcituri pe gat, desi tenul lor este inca tanar. De aceea se impun ingrijiri la fel de atente ca cele pe care le acordam tenului.

Va puteti prepara si singure o crema, combinand o lingurita de lecitina, doua lingurite de lanolina, o lingura de ulei de masline si doua linguri de apa.

O masca foarte utila, pe care ar fi ideal sa o aplicati odata pe saptamana, este urmatoarea: combinati un galbenus de ou cu doua lingurite de ulei de parafina, aplicati amestecul pe gat si mentineti 30 de minute, apoi clatiti cu apa calduta.

Alta masca recomandata pentru zona gatului dar si a decolteului se bazeaza pe lactate in combinatie cu galbenus. Aveti nevoie de o lingura de iaurt, doua linguri de branza de vaci si un galbenus, pe care le amestecati bine si apoi le aplicati pe gat si decolteu. Timpul de actiune recomandat este in general de 30 de minute.

Foarte lejera este masca din banane zdrobite. Alegeti o banana cat mai coapta pe care o zdrobiti bine cu furculita, sau folositi chiar mixerul, si o aplicati. Banana poate fi adaugata si in mastile prezentate anterior.

Pentru o piele deshidratata se recomanda compresele cu decoct de nalba, urmate de un masaj cu o crema nutritiva.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.