Setari Cookie-uri

Gomajul

Gomajul constituie un procedeu de curatare profunda a pielii prin indepartarea eficienta a stratului de celule moarte de la suprafata si a excesului de sebum. El este recomandat atat pentru ten cat si pentru intregul corp. Acest procedeu nu numai ca lasa pielea moale si catifelata, ci ii permite sa respire in voie, stimuleaza circulatia, intareste tesuturile si tonifica. Si mai prezinta un foarte mare avantaj: pielea pregatita in acest fel va avea o mult mai mare putere de absorbtie a componentelor nutritive continute in creme.

Nu aplicati produsul pe buze sau in jurul ochilor, deoarece aceasta este o zona extrem de sensibila, cu pielea foarte fina, si oricat de delicat ar fi produsul exfoliant, particulele granulate continute de el tot vor afecta pielea.

Dupa ce ati intins uniform produsul, prin miscari circulare realizate cu varfurile degetelor, lasati sa actioneze aproximativ cinci minute. Apoi umeziti foarte usor degetele, masati inca odata si clatiti cu apa calduta.

Produse naturiste pentru gomaj

In comert se gasesc diferite produse destinate curatarii profunde a pielii, de la geluri de dus cu proprietati exfoliante, la creme sau geluri gomante, pentru intregul corp sau pentru diferite tipuri de ten. Insa astfel de produse se pot obtine foarte usor si in casa, iar rezultatele sunt exceptionale.

Minunata cafea

Cafeaua este un ingredient de baza in tratamentele sau cremele anticelulitice. Asa ca ar fi bine sa profitam la maxim de efectele ei benefice asupra calitatii pielii. Un produs exfoliant excelent se obtine din cafea macinata cat mai mare, combinata cu miere lichida si putin ulei de masline. Important este sa obtineti o crema groasa pe care o aplicati pe intregul corp si masati energic cu pumnul strans, cu o lufa sau un burete. Folositi miscari circulare. Acest produs nu este recomandat pentru fata, deoarece cafeaua macinata mare este destul de dura pentru pielea sensibila a fetei.

In schimb pentru ten se poate folosi zatul de la cafeau pe care o consumam zilnic. In loc sa aruncati zatul, amestecati-l mai bine ca in reteta de sus, cu putin ulei de masline si miere, si veti obtine un produs exfoliant de nota zece. Acesta este mai bland decat cel prezentat mai sus, deci se poate folosi si pentru ten si bineinteles si pentru corp. Aceste produse se mentin cate 5 minute pe fata sau corp si apoi curatati cu apa calduta. Pielea ramane mai catifelata inca de la prima aplicare, garantat!

Alte produse naturiste

• Mierea se poate combina si cu sare grunjoasa obisnuita pentru un produs exfoliant destinat atat tenului cat si intregului corp. Daca totusi aveti tenul foarte sensibil, alegeti mai bine un alt produs sau masati foarte usor si urmariti reactia tenului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.