Setari Cookie-uri

Gomajul

Gomajul constituie un procedeu de curatare profunda a pielii prin indepartarea eficienta a stratului de celule moarte de la suprafata si a excesului de sebum. El este recomandat atat pentru ten cat si pentru intregul corp. Acest procedeu nu numai ca lasa pielea moale si catifelata, ci ii permite sa respire in voie, stimuleaza circulatia, intareste tesuturile si tonifica. Si mai prezinta un foarte mare avantaj: pielea pregatita in acest fel va avea o mult mai mare putere de absorbtie a componentelor nutritive continute in creme.

• Amestecati doua linguri de ulei de masline cu un pumn de sare de mare, si adaugati cateva picaturi de ulei de rozmarin. Cantitatile si pot modifica in functie de necesitatile personale. Produsul este destinat intregului corp.

• Taratele cosmetice reprezinta un alt ingredient folosit pe scara larga in procedeele de exfoliere. Amestecul simplu de malai si tarate de grau este folosit in special pentru tenul gras sau mixt, pentru a deschide mai bine porii.

• Fierbeti 20-30 de grame de flori de tei in 500 de grame de apa pana cand aceasta scade la jumatate. Adaugati in acest lichid 2-3 lingurite de malai. Pasta obtinuta se intinde pe obraz si se procedeaza asa cum am descris mai sus, insistand pe zonele mai grase.

• Tot malaiul se poate amesteca si cu smantana, in cantitati aproximativ egale, pana obtineti o crema pe care o aplicati pe ten sau pe corp. Produsul este foarte bun pentru curatarea tenului sau in tratamentele anticelulitice.

• Un produs ceva mai exotic, dar si mai delicat, fara restrictii in functie de tipul tenului, se bazeaza pe fulgi de ovaz. Amestecati in cantitai egale (o lingura) fulgi de ovaz, pulbere cu migdale macinate si coaja de lamaie. Adaugati si cateva picaturi de ulei de masline sau de ricin pentru a obtine o pasta moale pe care o aplicati pe fata, pe gat si decolteu. Masati delicat, lasati sa actioneze 3-5 minute si clatiti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.