Setari Cookie-uri

Miracolul din plante

Este primavara si in curand ne vom putea bucura din belsug de prospetimea plantelor dar si de multitudinea vitaminelor pe care acestea le contin. De aceea ne-am gandit sa va prezentam cateva dintre plantele care se pot consuma in mod deosebit primavara si proprietetile lor curative.

Telina este folosita cu succes in curele de slabire, deoarece accelereaza digestia si elimina toxinele, dar si in tratamentul diabetului, scazand glucoza din sange. Are efecte deosebit de benefice in tratarea asteniei psihice, fizice sau sexuale.

Mararul

De la marar se foloseste totul: radacina, frunze si chiar seminte. Este diuretic si usor laxativ, motiv pentru care este folosit in curele de slabire contribuind la redobandirea unui abdomen plat. Mararul elimina gazele acumulate in intestin dupa o digestie grea, prin activarea contractiilor muschilor intestinali. Reglementeaza menstruatia, mareste secretia lactata la femeile care alapteaza si poate chiar sa influenteze cresterea armonioasa a sanilor.

Laptuca

Laptuca este o leguma foarte bogata in vitamina C si vitamina E. mai contine si vitaminele A,B si D, clorofila si minerale. Sucul din laptuca este bogat in lactucarium, o substanta sedativa, hipnotica si anestezica extrem de pretioasa in tulburarile nervoase precum insomnie nervoasa, hiperexcitatie sexuala si nervoasa sau tuse nervoasa. Laptuca este eficienta si in combaterea durerilor menstruale si se recomanda diabeticilor datorita continutului scazut de hidrocarbonati.

Se consuma atat cruda, insa spalata foarte bine chiar usor dezinfectata, dar si fiarta. Nu este recomandata persoanelor care retin apa in organism sau prezinta edemuri. Masca de laptuca reimprospateaza tenul.

Sparanghelul

Este nu numai sanatos dar si foarte gustos, fiind considerat o delicatesa. Este digestiv, usor laxativ si eficient in bolile bilei, ficatului si in diabet. Radacina fiarta in otet se folosete in tratarea paradontozei. Sparanghelul calmeaza palpitatiile si afectiunile inimii dar este interzis in bolile de rinichi si in reumatismul articular.

Un articol de: Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.