Setari Cookie-uri

Frumusetea spatelui

Spatele, adeseori neglijat pe timpul iernii, cel putin din punct de vedere estetic, isi reintra in drepturi odata cu sosirea primaverii. Pentru ca de acum vom purta tricouri

Spatele, adeseori neglijat pe timpul iernii, cel putin din punct de vedere estetic, isi reintra in drepturi odata cu sosirea primaverii. Pentru ca de acum vom purta tricouri care de multe ori lasa la vedere destul de mult si nu ne dorim ca pielea spatelui sa fie neingrijita.

De multe ori pielea din aceasta zona este grasa, aceasta datorita numeroaselor glande sebacee care o predispun la acnee. Unele persoane dimpotriva prezinta pe spate o piele uscata si lipsita de suplete.
Intrucat spatele necesita ingrijiri la fel de atente ca si tenul, pasii pentru frumusetea acestei zone ar trebui sa fie aceiasi insa folosind produse pentru corp. In cazul in care pielea este grasa se recomanda dezinfectarea zonei cu lotiuni speciale, cum ar fi alcoolul de menta, iar pentru pielea uscata este nevoie de hidratare puternica.

Primul pas pentru recuperarea frumusetii pielii spatelui trebuie sa fie gomajul. Pentru ca produsele destinate ingrijirii corporale sa isi atinga scopul este nevoie sa inlaturam mai intai celulele moarte si cum vorbim despre iesirea din sezonul rece vom recurge la acest procedeu de doua ori pe saptamana cel putin in prima luna.

In timpul dusurilor frecati-va spatele cu o lufa, manusa sau perie speciala pentru rezultate maxime. Dusurile sunt excelente pentru spate deoarece actioneaza asupra terminatiilor nervoase si a vaselor sangvine. Dupa fiecare dus folositi o crema adecvata tipului vostru de piele.

Ulei pentru o piele frumoasa

Ideale pentru ingrijirea spatelui sunt masajele care au efecte revigorante, redandu-i pielii supletea pierduta. Un ulei minunat pentru piele este cel de levantica, pe care il puteti pregati acasa in felul urmator: peste un pumn de flori de levantica se toarna 0,5 litri de ulei de masline si se lasa intr-un recipient acoperit timp de trei zile. Amestecul se filtreaza si se pastreaza intr-o sticla. Masajul cu ulei de levantica nu numai ca ingrijeste pielea dar are efect de relaxare datorita mirosului foarte placut.

Deformarile coloanei vertebrale

Nu trebuie sa uitam insa si un alt aspect foarte important in legatura cu spatele: el este sustinut de coloana vertebrala care da forma corpului nostru si confera eleganta tinutei. Statul prelungit in picioare, caratul greutatilor, tocurile prea inalte, pozitia necorespunzatoare, predispozitiile ereditare, lipsa calciului in oase sau varsta pot sa conduca in timp la deviatii ale coloanei vertebrale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.