Setari Cookie-uri

10 pentru pedichiura

Daca manichiura noastra este in permanenta impecabila, se poate intampla ca uneori sa neglijam sa facem acelasi lucru si cu unghiile de la picioare, mai ales in sezonul rece. Insa o femeie sexy are grija sa fie sexy pana in varful unghiilor

Daca manichiura noastra este in permanenta impecabila, se poate intampla ca uneori sa neglijam sa facem acelasi lucru si cu unghiile de la picioare, mai ales in sezonul rece. Insa o femeie sexy are grija sa fie sexy pana in varful unghiilor, indiferent daca vorbim despre cele de la maini sau cele de la picioare. Pentru a avea o pedichiura ingrijita nu este neaparat nevoie sa mergem la salon, satisfactia lucrului bine facut de noi insene poate sa fie mult mai mare.

Invatand sa ne ingrijim singure nu ne vom gasi intr-o situatie disperata daca apare ceva neprevazut si noi tocmai ne-am facut programare pentru a doua zi, insa acum trebuie sa o scoatem cumva la capat fara ajutorul unei specialiste si fara sa fim nevoite sa renuntam de data aceasta la sandale decupate in fata. Un alt avantaj ar fi ca putem sa ne refacem pedichiura ori de cate ori ne plictisim de vechiul model si chiar si atunci cand mergem in concediu, mai ales ca la mare pedichiura sofisticata este in mare pericol si trebuie sa fie refacuta mult mai des. Si cine sta atunci sa mearga la salon?

De aceea ne-am gandit sa va prezentam un program complet de realizare a pedichiurii in 10 pasi. Evident ca acesti pasi nu trebuie urmati intocmai ori de cate ori ne refacem pedichiura, acesta este programul “intensiv” care trebuie urmat odata pe saptamana.

1. Pentru inceput taiem unghiile insa nu exagerat de mult, sau cum s-ar spune “din carne”, mai pastrati putin si pentru modelarea unghiei. Folositi mai bine o forfecuta solida decat o unghiera care poate sa traumatizeze unghia si nu rotunjiti cu forfecuta.

2. Folositi o pila mare pentru a da forma si a subtia. Dupa ce ati obtinut forma dorita slefuiti suprafata unghiilor cu o pila speciala, a carei actiune este mai delicata decat a pilei folosite pentru a contura forma.

3. Hidratati si masati unghiile folosind o crema grasa sau un ulei special pentru unghii (cum ar fi uleiul de ricin) in care puteti sa adugati vitamina A si vitamina E. Masati usor unghiile insistand la baza unghiei, pe semiluna.

4. Inmuiati picioarele intr-un vas cu apa calduta si putin sapun sau sare de baie si mentineti timp de 10-15 minute.

5. Aplicati un produs emolient, masati si asteptati cateva minute pentru ca acesta sa patrunda in piele si in unghii. Hidratarea din aceste etape pregateste piciorul pentru inmuiere si gomaj.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.