Masajul fetei este util pentru tonicitatea muschilor si se recomanda inca de la varste tinere (incepand chiar de la 20 de ani) in scop preventiv, deoarece regula de aur a frumusetii este aceeasi ca si in cazul sanatatii: mai bine sa previi decat sa vindeci. Mai ales ca daca piele isi pierde elasticitatea cu greu se mai poate reface.
Acesta este motivul pentru care este bine sa apelati la automasaj, usor de realizat acasa si foarte eficient.

Cum să-ți răsfeți tenul ca la o ședință de spa la tine acasă

Totusi daca pielea tenului prezinta anumite afectiuni grave nu se recomanda aceasta tehnica de masaj. Automasajul se realizeaza printr-o serie de miscari activatoare.

Miscari de mangaiere

Acestea sunt miscarile cu care se incepe si se incheie orice masaj. Se executa cu varful degetelor sau cu intreaga palma miscari usoare, superficiale, de jos in sus. Acest masaj, cu efect de relaxare, este recomandat si pentru aplicarea cremelor, intrucat mareste capacitatea de absorbtie a acestora in piele. Are totodata efect tonic prin stimularea muschilor si intensificarea circulatiei sangelui.

Miscari energice

Acest tip de miscari actioneaza in profunzime si sunt recomandate pentru decongestionarea tesututrilor, indepartarea excesului de sebum si intensificarea circulatiei. Miscarile energice se pot realiza in mai multe feluri:

• Folosind patru degete executati miscari asemanatoare celor facute la pian. Veti activa astfel circulatia sangelui si veti obtine si o revitalizare a tesuturilor.

• Cu intreaga suprafata a degetelor realizati miscari scurte, dese si ritmice. Aceste miscari sporesc hranirea pielii si tonicitatea muschilor.

• Foarte eficiente datorita efectelor de tonifiere sunt miscarile asemanatoare framantatului. Apucati cate o portiune intre degetul mare si celelalte degete si framantati, acoperind treptat intregul obraz.

• Ciupitul este un procedeu util si foarte cunoscut. Se executa cu doua degete, cel mare si aratatorul, miscari scurte si repetate. Ca si in cazul framantatului, aceste miscari sunt recomandate in special tenurilor grase.

• Folosind varfurile degetelor executati miscari de presiune in toate sensurile (de sus in jos si invers, circular, in zig-zag).

5 Masti care iti curata TENUL si il hranesc in profunzime
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: