Setari Cookie-uri

Tenul uscat

Poate ca cea mai importanta etapa a vindecarii oricarei afectiuni este diagnosticarea. Un diagnostic corect va conduce in mod firesc la prescrierea unui tratament adecvat

Poate ca cea mai importanta etapa a vindecarii oricarei afectiuni este diagnosticarea. Un diagnostic corect va conduce in mod firesc la prescrierea unui tratament adecvat. Tenul nostru nu face exceptie de la aceasta regula: inainte de a ne apuca de orice tratament trebuie sa stabilim care este natura tenului nostru.

Este foarte usor sa facem asta si acasa cu ajutorul unui simplu creion dermatograf. Ceea ce aveti de facut este sa trasati cateva linii pe obraz, apasand usor. Tenul normal nu va prezenta nicio reactie, spre deosebire de tenul gras, care se va inrosi deasupra liniei trasate si de tenul sensibil, care se inroseste chiar pe linia respectiva. Prezenta unor adancituri pe liniile trasate indica un ten uscat. Si ridurile, mai ales la varste fragede, sunt o dovada ca tenul vostru este uscat.

Tenul uscat este de obicei subtire, fin, iritabil, se descuameaza usor si este sensibil la frig. Exista doua categorii de tenuri uscate, in functie de ceea ce sta la baza problemei: fie lipsa de grasime, fie lipsa de apa. Pe langa aceste cauze mai exista si o serie de factori corelati: factori de mediu, produse cosmetice de proasta calitate sau folosite inadecvat, curele de slabire, predispozitie ereditara, tulburari endocrine sau de circulatie si chiar anumite boli.

Daca ati incercat toate produsele din comert si totusi nu ati obtinut rezultatele sperate, va ofer cateva solutii simple si care si-au dovedit de nenumarate ori eficienta.

Un produs excelent pentru tenurile uscate este mierea de albine, care poate sa fie incorporata in crema de seara dar se poate folosi si in masti pentru ten. Nu uitati ca o masca nu se aplica niciodata fara a curata in prealabil tenul.

Pentru masca aveti nevoie de:

• un galbenus de ou
• o lingurita de miere de albine
• o lingurita de branza de vaca

Se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza, se aplica pe fata si se mentine amestecul timp de 30 de minute. Branza se poate inlocui cu smantana, aproximativ o lingura la cantitatile prezentate. Clatiti-va apoi foarte bine cu apa minerala sau cu infuzie de tei, musetel, rozmarin sau menta. Desi sunt persoane care sustin ca le repugna gandul de a-si aplica galbenus de ou pe fata sau chiar si pe par, daca ar cunoaste cu adevarat efectele cu siguranta s-ar razgandi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.