Setari Cookie-uri

Tenul uscat

Poate ca cea mai importanta etapa a vindecarii oricarei afectiuni este diagnosticarea. Un diagnostic corect va conduce in mod firesc la prescrierea unui tratament adecvat

Fiind primavara va propun sa profitati din plin de plantele proaspete si deosebit de bogate in vitamine si proprietati curative. O astfel de planta este untisorul, care in combinatie cu uleiul de masline constituie o excelenta masca pentru tenurile uscate. Tocati cateva frunze de untisor cat mai marunt, adaugati o lingurita de ulei de masline si o lingurita de miere si aplicati amestecul rezultat pe fata, gat si decolteu, mentinand aproximativ 20-30 de minute. Clatiti ca si in exemplul de mai sus cu apa minerala sau infuzie.

Si mararul si patrunjelul se folosesc in ingrijirea tenului uscat, insa nu oricum ci tot sub forma de masca. La cateva fire de patrunjel si marar, tocate marunt, adaugati un galbenus de ou si o lingurita de miere de tei. Mentineti timp de 30 de minute si clatiti.

Si lactatele sunt eficiente in acest caz, avand efecte de improspatare si diminuare a ridurilor fine. Aplicati mai intai iaurt nepasteurizat pe ten, gat si decolteu si asteptati sa se usuce. Spalati-va apoi cu lapte caldut si clatiti la final ca si in exemplele de mai sus.

Hidratare placuta!





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.