Setari Cookie-uri

Ten imaculat

Un ten frumos, curat, stralucitor, sanatos, este un avantaj incontestabil in orice tip de relatii. Fie ca vream sau nu sa recunoastem, o persoana cu tenul frumos ne atrage instantaneu admiratia, spre deosebire de o persoana cu tenul congestionat si afectata de acnee.

Un ten frumos, curat, stralucitor si sanatos este un avantaj incontestabil in orice tip de relatii. Fie ca vrem sau nu sa recunoastem, o persoana cu tenul frumos ne atrage instantaneu admiratia, spre deosebire de o persoana cu tenul congestionat si afectat de acnee. Acesta este tristul adevar: cand tenul este incarcat, cu greu mai observam frumoasele buze sau ochii superbi.

Nu este cazul sa disperati daca va regasiti intr-o astfel de situatie, solutii exista. Dar este foarte important sa luptati pentru sanatatea tenului vostru. Am sa va prezint cateva remedii usor de folosit acasa. Insa trebuie sa aveti in permanenta in minte scopul vostru si sa nu va lasati prada comoditatii. Si cu atat mai mult, trebuie sa va stabiliti prioritatile. Pentru ca va trebui sa faceti si unele alegeri poate mai grele pentru unele dintre voi.

Imi amintesc ca citeam acum ceva timp despre frumoasa actrita Cameron Diaz, care avea mari probleme cu tenul, ca in momentul in care s-a lasat de fumat a scapat si de probleme si era suprinsa ca dupa ce incercase numeroase tratamente gasise in sfarsit solutia. Cantareste deci bine: inca nu te-ai lasat de fumat?

La fel de importanta este si alimentatia. O alimentatie incorecta si incarcata in grasimi isi va pune amprenta asupra tenului tau. Incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume, bea ceaiuri si lapte degresat si inlocuieste painea alba cu graham. Fa loc exercitiilor in viata ta. Acestea au efect benefic asupra pielii in general, asupra tonicitatii si elasticitatii.

Totusi cand problemele sunt foarte grave colaborarea intre medicul dermatolog si cosmeticiana este singura care poate ajuta in mod ideal la tratarea problemei.

Trecem si la tratamente concrete, pe care le puteti incerca singure acasa si care au efecte garantate.

Pentru a scapa de probleme dar si pentru o curatare profunda a tenului, incepeti cu o baie de aburi. Aceasta este recomandata tenurilor grase, mixte sau normale, mai putin celor care sunt foarte uscate. Apelati la acest procedeu saptamanal. Pregatiti o infuzie dintr-un amestec de plante precum musetel, salvie si menta.

Aveti nevoie de un vas cu diametrul mai mare pentru a mentine fata, acoperita cu un prosop, deasupra vaporilor. Infuzia trebuie sa fie evident fierbinte. Timpul de actiune este de 10-15 minute. Inainte de a face aceasta baie de aburi trebuie sa va curatati bine tenul cu o lotiune demachianta si apoi aplicati o crema speciala pentru ochi in jurul acestora, pentru a nu afecta pielea sensibila din aceasta zona.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.