Setari Cookie-uri

Ten imaculat

Un ten frumos, curat, stralucitor, sanatos, este un avantaj incontestabil in orice tip de relatii. Fie ca vream sau nu sa recunoastem, o persoana cu tenul frumos ne atrage instantaneu admiratia, spre deosebire de o persoana cu tenul congestionat si afectata de acnee.

In cazul tenurilor grase si mixte, folositi in continuare tifoane sterile cu care sa va infasurati degetele pentru a extrage punctele negre sau cosurile. Procedeul va fi mult mai simplu deoarece pielea este inmuiata si astfel nu va fi nici lezata.

In continuare trebuie sa va stergeti tenul cu o lotiune tonica. Ideala este lotiunea de castraveti, care se prepara in felul urmator: aveti nevoie de doua albusuri batute spuma in care adaugati doi sau trei castraveti mai copti, curatati de coaja si taiati in bucatele cat mai mici. La acestea adaugati cam 300 ml de apa distilata si alcool de 90 de grade in aceeasi cantitate. Amestecul se pastreaza intr-o sticla si se lasa la macerat trei zile.

Urmatorul pas este gomajul tenului. Puteti sa folositi un amestec de malai, tarate de grau (de la plafar) si putina zeama de lamaie, pentru a deschide mai bine porii. Gama de produse destinate exfolierii tenului este destul de generoasa, trebuie numai sa alegeti un produs potrivit tenului vostru.

Dupa gomaj este bine sa aplicati o masca, foarte bune sunt cele naturiste din fructe sau pentru tenul mixt si gras sunt recomandate mastile de argila, cele de urzici sau praz (acestea fiind fierte), sau masca din ridichi negre rase, din care se prepara un fel de piure pe care il aplicati pe fata.

Mastile in general au o actiune de 30 de minute. La final va veti clati obrazul cu apa, preferabil sa nu fie de la robinet. Cel mai bine ar fi sa fierbeti apa, o lasati sa se raceasca si eventual dizolvati si putin bicarbonat de sodiu in ea (la un litru de apa se foloseste o lingurita de bicarbonat). Puteti de asemenea sa folositi pentru clatire infuzia pe care ati folosit-o la baia de aburi. Aplicati apoi crema pe care o folositi in mod obisnuit.

Succes!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.