Setari Cookie-uri

Machiajul natural

Machiajul natural nu numai ca este cel mai potrivit pentru zi insa reprezinta una dintre tendindetele in make-up ale acestui sezon si este preferat de foarte multe vedete ale Hollywoodului.

Machiajul natural nu numai ca este cel mai potrivit pentru zi insa reprezinta una dintre tendindetele in make-up ale acestui sezon si este preferat de foarte multe vedete ale Hollywoodului.

Acest gen de machiaj pune discret in evidenta frumusetea naturala, creeaza un look proaspat, tineresc, extrem de placut si mai ales apreciat de barbatii care nu rareori afirma ca prefera femeile naturale. Marele avantaj este acela ca putem sa ne accentuam punctele forte (si sa ne ascundem defectele) fara a deveni insa ostentative, pentru ca scopul este de a ne pune pe noi in evidenta si nu machiajul nostru.

Ati observat probabil ca atunci cand o persoana foloseste in exces diferite culori pentru a-si evidentia de exemplu ochii, efectul este tocmai invers: se evidentiaza culorile folosite, eventual arta folosirii lor, insa mai putin ochii.

Exista cateva secrete sau reguli ale machiajului natural, peste care nu trebuie sa treceti:

- alegeti intotdeauna fond de ten sau pudra in tonuri foarte apropiate culorii naturale a tenului vostru, evitand pudrele sau perlele autobronzante

- persoanele cu tenul si parul deschis trebuie sa opteze pentru mascara maro

- rimelul se aplica intr-un singur strat pentru a evita incarcarea genelor

- in acest gen de machiaj puteti sa optati pentru accentuarea unui anumit punct: ochii, buzele sau chiar pometii. Voi sunteti cele care decid ce anume urmeaza sa accentueze, in functie de preferintele personale, insa tonurile folosite se mentin intr-o paleta deschisa si nu se exagereaza in niciun sens.

- se poate opta si pentru culori pale, foarte deschise si fresh pentru intregul look, fara a insista in mod deosebit pe o anumita trasatura

- pentru a mentine luminozitatea machiajului se recomanda sa renuntati total la dermatograf sau eyeliner

- verificati-va intotdeauna machiajul si in lumina naturala

Daca alegeti sa accentuati ochii, chiar si in acest caz se recomanda folosirea a doua nuante de fard, insa acestea trebuie sa fie foarte apropiate. Se poate opta chiar si pentru aceeasi nuanta, insa texturi diferite, alegand fardul mat pentru pleoapa mobila si un fard glossy pentru arcada.

In primul caz, ca de obicei tonul mai deschis se aplica inspre arcada si tonul mai inchis se aplica pe pleoapa mobila. Se poate folosi chiar aceeasi culoare de baza, aplicand-o in forma ei naturala pe pleoapa mobila iar spre arcada in combinatie cu un fard foarte deschis, alb sau bej, pentru a o deschide cu un ton.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.