Setari Cookie-uri

O piele perfecta

Frumusetea pielii este mereu la moda! Chiar daca avem la dispozitie suficiente posibilitati pentru a ascunde imperfectiunile acesteia, totusi nu putem neglija aspectul ei natural. In momente intime, in preajma iubitului, la piscina ori la mare realul aspect al pielii noastre este mai vizibil ca oricand.

Frumusetea pielii este mereu la moda! Chiar daca avem la dispozitie suficiente posibilitati pentru a ascunde imperfectiunile acesteia, totusi nu putem neglija aspectul ei natural. In momente intime, in preajma iubitului, la piscina ori la mare realul aspect al pielii noastre este mai vizibil ca oricand.

Celulita, zonele de descuamare, de hiperpigmentare, zonele mai aspre ale pielii sau care prezinta mici cosuri confera pielii noastre un aspect inestetic si totodata tradeaza sanatatea precara a straturilor epiteliale ce ne acopera organismul.

Pentru ca ne place sa fim admirate si sa ne ingrijim trebuie sa cunoastem cateva trucuri ce ne asigura o piele frumoasa si sanatoasa.

Apa rece sau apa calda?

piele Am auzit de multe ori spunandu-se ca spalarea cu apa rece este benefica pentru piele, deschizand porii si facilitand curatarea acestora, insa totodata apa calda mareste fluxul sanguin la nivelul pielii asigurand celulelor acesteia un aport optim de oxigen si nutrienti. Concluzionand, cum e mai bine? Dusurile se fac in functie de sezon. Mai exact iarna, cand pielea este supusa frigului si toate capilarele de la nivelul acesteia se inchid pentru ca sangele sa fie dirijat spre organele centrale (vitale) este evident ca celulele epiteliale (care formeaza straturile pielii) sufera din lipsa de oxigen si hrana. In astfel de situatii baile fierbinti sunt cele mai bune pentu mentinerea sanatatii pielii. Vara insa, cand se deschid capilarele pielii din incercarea organismului de a-si reduce temperatura, sunt recomandate dusurile reci. Acestea nu numai ca ajuta la restabilirea temperaturii organismului, insa totodata dilata porii si favorizeaza curatarea acestora, caci in timpul verii secretia de sebun si transpiratiile sunt mult mai abundente.

Sauna


In timpul saunei organismul elimina toxinele acumulate prin transpiratie, inclusiv substantele toxice de la nivelul pielii. Totodata asigura deschiderea capilarelor, a porilor si hidratarea intensa a pielii. Ati observat ca pielea este fina ca de bebelus dupa sauna?

Alimentele, bune si rele

Nu este cazul sa mai insist asupra regimului sanatos de hrana, nu mai este un mister faptul ca fructele si legumele sunt foarte sanatoase, iar grasimile animale (din carnea de porc, unt, smantana, frisca etc.) nu sunt prietenoase cu organismul nostru. Insa toate ne dorim o silueta de invidiat, astfel ca unele dintre noi apeleaza la diete drastice sau la infometare, deloc eficiente si totodata cu efecte negative vizibile asupra pielii. Nutrientii circulanti in sange ajung ultima data la nivelul pielii, pana aici fiind retinuti in mare parte la nivel tisular. Daca aportul alimentar nu este suficient de bogat in vitamine, proteine si glucide, pielea noastra va avea de suferit. Tocmai de aceea un regim de hrana ordonat va asigura un aport constant de vitamine, nutrienti si oxigen la nivelul pielii, mentinandu-i sanatatea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.