Setari Cookie-uri

Epilare permanenta

Excesul de par poate crea un stres psihologic semnificativ si are un impact major asupra calitatii vietii persoanei respective. Cand epilarea clasica cu ceara sau cu aparatul electric nu dau rezultatele dorite, putem apela la epilarea definitiva.

Excesul de par poate crea un stres psihologic semnificativ si are un impact major asupra calitatii vietii persoanei respective. Cand epilarea clasica cu ceara sau cu aparatul electric nu dau rezultatele dorite, putem apela la epilarea definitiva.

epilare definitiva Cele mai cunoscute metode de a indeparta parul nedorit pe termen lung sunt epilarea cu laser sau IPL (lumina intens pulsata). Epilarea cu laser a fost utilizata pentru prima oara in urma cu 20 de ani, iar in comert a intrat la mijlocul anilor ’90. Epilarea cu laser este dureroasa, dar se poate apela la creme cu efect anestezic care se aplica cu 30-60 de minute inainte de procedura. Imediat dupa indepartarea parului prin aceasta metoda, pielea se inflameaza si se poate infecta, daca operatinuea nu a fost facuta corect.

In ultimii ani, epilarea cu laser a fost inlocuita cu IPL (lumina intens pulsata). Aceasta procedura este asemanatoare celei cu laser, dar foloseste o lumina speciala, cu o energie mai mica decat cea a laserului, care distruge radacina firului de par, protejand epiderma.
Spectrul de lungimi de unda luminoasa este mai larg, deci risc zero de infectare, timp redus de tratament si rezultate vizibile chiar dupa prima sesiune. Non-invaziv si nedureros, nu necesita anestezie si permite tratarea majoritatii culorilor de par.

epilare definitiva Intrucat nu exista epilare definitiva 100%, IPL distruge firele de par nedorite in proportie de 90 %. Rezultatele unui tratament pot dura de la cateva luni pana la aproximativ un an. Unii specialist sustin ca in zonele tratate parul nu va mai creste niciodata.
Tehnica IPL este singura care poate rezolva problema inesteticelor fire de par care cresc pe sub piele, reusind sa distruga foliculul paros.

Inainte de tratament:
Tehnica de epilare definitiva actioneaza doar asupra parului negru,asadar nu mergeti la salon bronzati. Asteptati pana ce pielea isi va reveni la normal pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.
Daca suferiti de herpes sau alte boli cutanate, tratati-le inainte de a va epila. Tratamentul nu are efect pe zonele cu tatuaj sau machiaj semi-permanent.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.