Setari Cookie-uri

Cum sa iti alegi factorul de protectie solara?

Factorul de Protectie Solara (SPF) este un indice care iti arata cat de protejata iti este pielea de actiunea razelor ultraviolete in urma utilizarii unui produs care contine agenti cu rol protector impotriva efectelor nocive ale soarelui.

2. Lotiunea de protectie solara pentru bebelusi, spf 50


2. Piele putin sensibila la soare

Este varianta mai “blanda” a primul tip. Ai acest tip de piele daca pigmentul tau este alb si/sau parul blond natural. In cazul in care te regasesti in aceasta categorie, trebuie sa folosesti crème de protectie solara cu SPF incepand de la 15-25 atunci cand soarele este bland si pana la 50 daca vrei sa faci plaja la tropice sau in zonele desertice.

Produse recomandate:

Spray de protectie solara, spf 15

3. Piele normala

Pielea normala este caracterizata de o culoare tipic caucaziana a pielii, nici prea alba, nici cafenie. In general, cei care au pielea normala au parul castaniu. Factorul de protectie utilizat pentru a feri pielea normala de actiunea nociva a ultravioletelor incepe cu valoarea de 10 in cazul in care soarele este domol si merge pana la 30 atunci cand faci plaja la un soare foarte arzator.

Produse recomandate:

Lotiunea de plaja cu spf 10 light feeling

4. Pielea rezistenta la soare

Este, asa cum te asteptai, categoria in care se incadreaza brunetele cu tenul masliniu. Acestea se pot proteja cu un SPF de minim 6 – in cazul unui soare bland si maxim 25 daca vor sa se innegreasca sub soarele arzator tropical.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.