Tendintele in frumusete incep sa se indrepte din ce in ce mai mult catre produse organice, cu extracte naturale din plante si minerale. Machiajul mineral nu este o inventie recenta, dar abia in ultimul timp a inceput sa fie utilizat la scara larga si sa devina cu adevarat popular. Revolutia make up-ului natural a inceput in anii ’70 in San Francisco, cand s-au descoperit beneficiile machiajului fara conservanti, coloranti si alte substante chimice, iar acum, dupa 30 de ani, femeile din toata lumea incep sa constientizeze avantajele pe termen lung ale machiajului mineral.

Biotissima make-up, noua gama de produse de machiaj de la Life Care

Kathryn Frew, medic dermatolog in New York, ne informeaza: “Acesta este un stil de make up extrem de popular. Multe dintre pacientele mele il folosesc, fiindca sunt indragostite de beneficiile lui si il folosesc eu insami. De asemenea, machiajul mineral este produsul despre care ma intreaba majoritatea pacientelor mele.” Fanele machiajului mineral sunt incantate de stralucirea naturala pe care o imprima acesta chipului lor si de faptul ca este rezistent, de-a lungul intregii zile. De asemenea, extractele minerale de dioxid de titan, mica si oxid de zinc din produsele de make up organic sunt foarte indicate pentru pielea sensibila si alergica, in special daca are tendinte acneice sau cuperozice.

Tenul se sensibilizeaza in momentul in care este supus zilnic agresiunii unor substante artificiale nocive, precum colorantii sintetici, parfumuri si conservanti, de aceea este bine sa eviti pe cat posibil contactul cu ele. Dupa o zi intreaga in care ai fost machiata, pielea a transpirat si a secretat sebum, riscul aparitiei unor iritatii este foarte crescut, in special datorita faptului ca porii se blocheaza din cauza impuritatilor, impiedicand astfel oxigenarea corecta a pielii. Machiajul mineral este noncomedogen, deci nu astupa porii, riscul aparitiei iritatiilor sau punctelor negre scazand astfel semnificativ.

Un alt avantaj al produselor cu extracte minerale il reprezinta factorul de protectie solara de origine organica, datorat nu ecranelor sintetice impotriva radiatiilor UV continute de cosmeticele traditionale, ci continutului bogat de dioxid de titan si oxid de zinc. Aceste doua ingrediente bio protejeaza pielea in mod natural, fiind in general echivalentul unui produs cu FPS 15. Totusi, unii medici dermatologi sustin ca aceasta protectie nu este suficienta si ca ar trebui sa folosim si o crema cu factor de protectie solara ridicat ca baza de machiaj, pentru a micsora la minim riscul de cancer de piele. In tarile din Vest si SUA, femeile pun foarte mult accentul pe protectia solara, indiferent de anotimp, acesta fiind si motivul pentru care machiajul mineral, ce include in mod natural protectie UV, este atat de popular; la noi, beneficiile acestui tip de make up au inceput sa fie recunoscute abia in ultimii cativa ani, insa popularitatea machiajului si a stilului de viata ecologic in general creste foarte repede.

Make-up Fest: Primul festival de machiaj din Romania!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: