Setari Cookie-uri

Machiajul mineral

Tendintele in frumusete incep sa se indrepte din ce in ce mai mult catre produse organice, cu extracte naturale din plante si minerale. Machiajul mineral nu este o inventie recenta, dar abia in ultimul timp a inceput sa fie utilizat la scara larga si sa devina cu adevarat popular. Revolutia make up-ului natural a inceput in anii 70 in San Francisco, cand s-au descoperit beneficiile machiajului fara conservanti, coloranti si alte substante chimice, iar acum, dupa 30 de ani, femeile din toata lumea incep sa constientizeze avantajele pe termen lung ale machiajului mineral.

In Romania exista o gama vasta de produse minerale de make up, de la pudra si fond de ten pana la blush, fard de ochi si eyeliner, asa ca ai de unde alege, daca te-ai hotarat sa renunti la produsele de infrumusetare sintetice si sa treci pe unele organice, chiar si in materie de machiaj. Poti incerca tusul de ochi organic cu extracte de musetel si minerale (68 lei), corectorul natural cu antioxidanti si jojoba (74 lei) sau pudra bronzanta (103 lei), toate de la Nvey Eco, pe care le poti cumpara online de pe Rangali.ro. De asemenea, la L’Oreal se gasesc produse de machiaj mineral, printre care si pudra iluminatoare cu FPS 25 (59,99 lei) sau matifiantul cu minerale si vitamine (59,99 lei). Si marcile de lux au inceput sa includa minerale in produsele lor de machiaj – pe Charm.ro gasesti pudra Majeur Excellence de la Lancome (165,94 lei), ce contine minerale pentru a preveni deshidratarea.

Totusi, nu toate produsele de make up pe care scrie ca sunt minerale contin intr-adevar principii active minerale. In unele dintre fardurile care se gasesc pe piata se gaseste un ingredient numit oxiclorura de bismut, un hibrid sintetizat din doua substante minerale, fiind iritant pentru piele atunci cand se foloseste in cantitati mari, in mod special daca ai acnee sau cuperoza. Produsele de make up cu extracte organice au un anumit pret, dupa cum ai vazut mai sus, asa ca nu te lasa pacalita, crezand ca vei face o investitie daca iti achizitionezi un produs dubios de ieftin cu eticheta de “mineral”.

Machiajul mineral autentic poate aduce multe beneficii pielii tale, in special daca este foarte sensibila si chiar alergica la ingredientele traditionale din produsele de make up, precum colorantii, parfumurile sintetice, conservantii si alte substante iritante. Chiar daca sunt femei care cred ca purtand make up natural nu mai trebuie sa se demachieze seara, iti recomand totusi sa nu renunti la rutina ta zilnica de ingrijire, pentru a curata porii in profunzime de impuritati si sebum.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.