Setari Cookie-uri

Epilarea definitiva

Cele mai populare metode de epilare sunt ceara, crema, aparatul si lama de ras, insa din ce in ce mai multe femei se hotarasc sa apeleze la diferite metode de epilare definitiva, ce promit sa indeparteze pentru totdeauna parul in exces de pe orice zona a corpului. Avantajele tehnicilor de epilare definitiva sunt faptul ca sunt recomandate si persoanelor cu pielea foarte sensibila sau cu probleme hormonale, precum si durata epilarii chiar daca de cele mai multe ori parul in exces nu este indepartat de fapt permanent, cel putin creste mult mai rar, iar firul este mult mai subtire. Dezavantajul epilarii definitive este pretul relativ ridicat in comparatie cu metodele traditionale, insa, in timp, acestea se amortizeaza, intrucat vei avea nevoie de sedinte de epilare mult mai rar, la cativa ani sau chiar niciodata, in functie de cum reactioneaza organismul tau la aceste procedee.

Cele mai populare metode de epilare sunt ceara, crema, aparatul si lama de ras, insa din ce in ce mai multe femei se hotarasc sa apeleze la diferite metode de epilare definitiva, ce promit sa indeparteze pentru totdeauna parul in exces de pe orice zona a corpului. Avantajele tehnicilor de epilare definitiva sunt faptul ca sunt recomandate si persoanelor cu pielea foarte sensibila sau cu probleme hormonale, precum si durata epilarii – chiar daca de cele mai multe ori parul in exces nu este indepartat de fapt permanent, cel putin creste mult mai rar, iar firul este mult mai subtire. Dezavantajul epilarii definitive este pretul relativ ridicat in comparatie cu metodele traditionale, insa, in timp, acestea se amortizeaza, intrucat vei avea nevoie de sedinte de epilare mult mai rar, la cativa ani sau chiar niciodata, in functie de cum reactioneaza organismul tau la aceste procedee.

Epilare definitiva prin electroliza


Electroliza este una dintre cele mai vechi metode de indepartare a parului in exces pentru o durata lunga de timp. Procedeul consta in introducerea unui ac steril prin care trece curent electric in foliculul firului de par pentru a distruge radacina prin coagularea acesteia. Fiecare fir de par este astfel electrizat, acesta fiind motivul pentru care este una dintre metodele de epilare definitiva ce necesita foarte multe sedinte de tratament. In plus, un alt inconvenient ar fi faptul ca multe femei se plang de durerea provocata de electroliza. Electroliza nu este recomandata pentru indepartarea parului in exces de pe fata, intrucat poate lasa cicatrice, dar doar daca ai o piele foarte sensibila.

Aceasta metoda de epilare definitiva este in continuare preferata de multe femei, in special datorita pretului mai mic si faptului ca poate fi realizata intr-un salon de cosmetica si nu intr-o clinica specializata. Atentie, insa, daca alegi sa te duci la un salon, asigura-te ca persoana care iti va face electroliza poarta manusi de unica folosinta si respecta toate regulile de igiena, altfel existand riscul unor infectii la nivelul foliculului de par.

Pretul unei sedinte de o ora de epilare definitiva prin electroliza pentru picioare, axila sau fata variaza intre 100 si 150 de lei si, in functie de culoarea si duritatea firului de par, vei avea nevoie de cel putin 5-10 sedinte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.