Setari Cookie-uri

Epilarea definitiva

Cele mai populare metode de epilare sunt ceara, crema, aparatul si lama de ras, insa din ce in ce mai multe femei se hotarasc sa apeleze la diferite metode de epilare definitiva, ce promit sa indeparteze pentru totdeauna parul in exces de pe orice zona a corpului. Avantajele tehnicilor de epilare definitiva sunt faptul ca sunt recomandate si persoanelor cu pielea foarte sensibila sau cu probleme hormonale, precum si durata epilarii chiar daca de cele mai multe ori parul in exces nu este indepartat de fapt permanent, cel putin creste mult mai rar, iar firul este mult mai subtire. Dezavantajul epilarii definitive este pretul relativ ridicat in comparatie cu metodele traditionale, insa, in timp, acestea se amortizeaza, intrucat vei avea nevoie de sedinte de epilare mult mai rar, la cativa ani sau chiar niciodata, in functie de cum reactioneaza organismul tau la aceste procedee.


Epilare definitiva prin laser


Laserul utilizat in epilarea parului in exces distruge radacina firului de par, prin emiterea unei unde laser la radacina, fiind astfel absorbita de foliculul firului de par si transformata in energie termica. Aceasta metoda de epilare definitiva are avantajul de a lasa pielea foarte fina chiar de la prima sedinta de tratament, intrucat laserul inchide complet radacinile firelor de par. Metoda este relativ rapida si pot fi tratate suprafete intinse de pe corp, deoarece nu este tratat individual fiecare fir de par.

Epilarea definitiva prin laser este una dintre cele mai moderne tehnologii aplicate in epilare si poate fi realizata exclusiv in clinici specializate, de catre medici.
Sedinta de epilare prin laser pentru zone mici cu par in exces precum mustata sau barbia dureaza aproximativ 10-15 minute, iar epilatul lung necesita sedinte de circa o ora. Pretul unei astfel de sedinte variaza intre 200 si 800 lei, epilarea definitiva prin laser necesitand in jur de 4-5 sedinte, la intervale de timp de una-doua luni.

Epilare definitiva prin IPL

Epilarea definitiva prin lumina intens pulsate reprezinta ultima tendinta in materie de epilare permanenta, nefiind aproape deloc dureroasa. Rezultatele epilarii definitive prin IPL (din engleza, Intense Pulsed Light) sunt exceptionale, deoarece utilizeaza energia luminii intens pulsate si este eficienta pentru toate tipurile de par, indiferent de culoare sau duritate. Zonele sensibile ale corpului acoperite de par in exces pot fi si ele tratate cu succes prin intermediul luminii intens pulsate, riscul aparitiei unor alergii sau iritatii fiind cel mai scazut dintre toate metodele de epilare definitiva.

Procedeul IPL este complet neinvaziv, avand risc zero de infectare, iar rezultatele epilarii sunt vizibile chiar de la prima sedinta, dupa cum afirma medicii specialisti ce se ocupa de epilarea definitiva prin lumina intens pulsata. De asemenea, rezultatele epilarii cu lumina intens pulsata sunt de foarte lunga durata, in comparatie cu celelalte metode de epilare.

Pretul unei sedinte de epilat lung pe picioare prin IPL este de aproximativ 800 de lei, fiind necesare cel putin 5 sedinte repartizate la interval de cateva luni pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.