(P) Top 10 adevaruri in medicina estetica

Cele mai solicitate proceduri in cabinetele de estetica medicala si chirurgicala sunt cele de marire a buzelor si cele care ne ajuta sa scapam de riduri.

1. Cele mai solicitate proceduri in cabinetele de estetica medicala si chirurgicala sunt cele de marire a buzelor si cele care ne ajuta sa scapam de riduri.

2. Cele mai cunoscute substante in medicina estetica sunt: colagenul, siliconul, botoxul (toxina botulinica), acidul hialuronic si hidroxiapatita de calciu (radiesse). Colagenul si siliconul sunt primele care au aparut (acum circa 20 de ani) insa astazi sunt utilizate din ce in ce mai putin (doar 5-7% din totalitatea procedurilor)

3. Astazi cea mai moderna si cea mai folosita substanta este acidul hialuronic deoarece in urma studiilor pe milioane de pacienti s-a constatat ca este cea mai bine tolerata, ca are rezultate fiziologice si cele mai putine reactii adverse.

4. Botoxul actioneaza la nivelul musculaturii determinand relaxarea ei,el nu se foloseste pt crestere de volum, deci nu se foloseste pentru marirea buzelor.Volumele se maresc folosind substante care poarta denumirea de fillere ( to fill = a umple)

5. Cele mai moderne si mai usor de tolerat fillere sunt acidul hialuronic si hidroxiapatita de calciu (alcatuita din calciu si fosfor care persista in organism pana la 2 ani). Acesta se datoreaza faptului ca in pielea noastra se gasesc acid hialuronic,calciu, fosfor dar cantitatea lor scade cu varsta si de aceea este necesar sa le introducem din exterior.


Kudika
14 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri