Setari Cookie-uri

Ten fara imperfectiuni!

Probabil ca va intrebati daca regulile de nutritie sunt valabile si pentru calitatea pielii si daca exista alimente care ne pot face tenul de portelan doar consumandu-le sau, dimpotriva, evitandu-le. Ei bine, da!

Conform spuselor doamnei doctor Mihaela Bilic, dusmanii pielii sunt carnea rosie (care contine factori de imbatranire, constipa, nu are fibre si contine colesterol rau care se depune pe artere ducand la strangularea acestora), zaharul si dulciurile in general (inclusiv fructele dulci), toate produsele prajite in ulei si cafeaua care are ca rezultat cresterea nivelului de insulina care “blocheaza” grasimea in corp.

Pe de alta parte, alimentele-prietene pentru o piele stralucitoare sunt pestele gras (somon, macrou, sardine, ton) si fructele de mare care contin acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6 cu efect anti-inflamator, excelenti pentru piele, legumele proaspete fara amidon (o excelenta sursa de fibre si foarte sarace in grasimi, contin vitaminele C si E cu efect antioxidant si minerale precum calciu, fier, potasiu si magneziu), produsele lactate degresate, in special iaurtul natural cu bifidus care aduce 40% din nevoia zilnica de calciu, ajuta la tranzitul intestinal si, implicit, la eliminarea toxinelor din organism, fructele si semintele oleaginoase si uleiurile extrase din ele (masline, nuci, alune, migdale, avocado, floarea-soarelui, dovleac) ce contin minerale (fier, zinc – excelente pentru piele, calciu, potasiu, seleniu), vitamine (B si E), dar au si un continut caloric crescut, fiind bogate in grasimi. Cel mai important insa pentru piele este faptul ca sunt bogate in acid linoleic care ajuta la fermitate si catifelare.

Avand aceste informatii la indemana, incearca sa te hranesti sanatos si sa eviti alimentele “interzise” care iti pot afecta atat tenul cat si silueta!


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.