Setari Cookie-uri

30 de sfaturi pentru parul tau

Parul frumos este unul dintre atuurile fiecarei femei cochete, iar ingrijirea parului ar trebui sa ne preocupe in mod special! Pentru ca frumusetea si sanatatea parului inseamna un plus in armele feminine de seductie, astazi iti oferim 30 de sfaturi esentiale pentru ca tu sa ai o podoaba capilara de milioane!

8. Ai probleme cu matreata? Matreata inseamna, de fapt, particule de piele moarta ce se desprind de pe scalp si, la un moment dat, fiecare femeie se poate lovi de ea. Cauzele matretii sunt variate, printre cele mai comune numarandu-se alimentatia nesanatoasa, schimbarile bruste de temperatura sau chiar un dezechilibru hormonal. Investeste intr-un sampon antimatreata de calitate, cumparat din farmacie, avand grija ca, in timpul spalarii, sa masezi usor si pielea capului.

9. Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le poti primi pentru ingrijirea parului tau este sa nu ti-l speli zilnic! Daca totusi nu ai de ales, cumpara neaparat un sampon pentru uz frecvent, care sa nu-ti atace pielea capului.

10. Daca ai parul foarte ondulat sau cret si iti doresti cu orice pret sa-l indrepti pentru o perioada indelungata, te poti duce intr-un salon pentru o procedura asemanatoare cu permanentul (“antipermanent”) sau pentru metoda japoneza de indreptare a parului.

11. Metoda japoneza de indreptare a parului se practica in strainatate, insa va fi adoptata cu siguranta si de saloanele de coafura din Romania. Metoda japoneza de indreptare a parului dureaza in jur de patru ore, timp in care, printre altele, este aplicata o pasta japoneza (de obicei, Yuko sau Liscio) pe toata lungimea parului. Dupa aceasta procedura costisitoare, ce costa aproximativ 750 de dolari in Statele Unite, parul este perfect intins pentru o perioada indelungata, de la sase luni la un an.

12. Cum este vara si adori sa te balacesti in piscina, este recomandat sa porti in permanenta o casca de inot, pentru a-ti proteja parul de clor. Chiar daca ti se pare ca nu e deloc fashionable, fii sigura ca arati mai bine cu casca decat cu parul deteriorat de clor!

13. Daca n-am reusit sa te convingem sa porti casca atunci cand inoti, umezeste-ti cel putin parul cu apa minerala inainte de a intra in piscina – astfel, clorul va fi mai greu absorbit de par.

14. O data la o luna si jumatate, programeaza-te la coafor pentru taierea varfurilor. Aceasta este o regula importanta, pe care din pacate multe dintre noi o uitam, in special atunci cand ne dorim sa avem parul cat mai lung. Adevarul este ca parul creste mai repede atunci cand este ingrijit in mod regulat!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.