Setari Cookie-uri

3 secrete de bronz perfect

Se intampla adesea ca in urma expunerii la soare bronzul obtinut sa nu fie unul uniform: pe spate ne ardem, eventual facem basicute, ne apar pete pe umeri si ten (datorita arsurilor), nasul e mai rosu, fruntea mai decolorata si daca aruncam o privire de ansamblu asupra corpului nostru observam variatii de culoare. De ce se intampla toate acestea? Pentru ca pielea noastra nu are aceleasi caracteristici peste tot: in unele zone este mai sensibila, cum este fata, in altele este mai obisnuita cu expunerile solare, iar in altele pur si simplu este mai putin ingrijita. Asadar pielea raspunde diferit prin pigmentare in urma expunerii la soare tocmai datorita acestor diferente in caracteristicile sale zonale.

Concluzionand, realii factori favorizanti pentru un bronz frumos se gasesc mai mult in stilul nostru de viata decat in cosmetica.

Secretele unui bronz perfect

1. Alimentatia

Asa cum am explicat mai sus, alimentatia este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii, frumusetii si hidratarii pielii. Ce nu se spune des este ca anumite alimente influenteaza bronzul si il stabilizeaza.
Alimente pentru stabilizarea bronzului:

- Morcovii: Acestia contin foarte mult beta-caroten, avand rolul de a stimula si accelera secretia de melanina si totodata previne arsurile solare. Astfel, daca veti consuma 4-5 morcovi in zilele in care faceti plaja veti obtine rapid un bronz superb si riscul arsurilor solare scade considerabil.

- Lactatele sunt bogate in calciu si tirozina, aceasta din urma fiind un precursor al melaninei.

- Rosiile, bogate in vitamina C dar si in antioxidanti protejeaza pielea de arsurile solare. Rol asemanator au si alte legume sau fructe mai acrisoare, ca ardeii sau citricele.

- Pestele gras: acizii grasi din celulele epidermice sunt metabilizati si eliminati in urma expunerii la soare, astfel ca pielea este uscata si sensibila. Chiar daca folositi creme hidratante, nu toti compusii grasi din acestea patrund in celule, ci mai mult mentin spatiul intercelular. Pestele gras insa contine acizi grasi care au capacitatea de a patrunde in celulele epidermice si de a le reface unele structuri lipidice. Mai mult, acizii grasi ca omega 3 si altii au rolul de a mobiliza grasimile, fiind utili in curele de slabire si in eliminarea celulitei.

- Uleiul de masline favorizeaza uniformizarea bronzului si il puteti consuma ori aplica direct pe piele pentru a obtine aceste efecte.

2. Hidratarea

In timpul expunerii la soare apa din celulele epidermice se evapora, se consuma metabolic, cert este ca aceste celule in timpul expunerii au nevoie de o cantitate de apa mult mai mare decat de obicei. Hidratati-va suficient, beti lichide de cate ori va aduceti aminte, astfel incat sa nu simtiti senzatia de sete. Nu consumati alcool, acesta deshidrateaza.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.