Setari Cookie-uri

3 secrete de bronz perfect

Se intampla adesea ca in urma expunerii la soare bronzul obtinut sa nu fie unul uniform: pe spate ne ardem, eventual facem basicute, ne apar pete pe umeri si ten (datorita arsurilor), nasul e mai rosu, fruntea mai decolorata si daca aruncam o privire de ansamblu asupra corpului nostru observam variatii de culoare. De ce se intampla toate acestea? Pentru ca pielea noastra nu are aceleasi caracteristici peste tot: in unele zone este mai sensibila, cum este fata, in altele este mai obisnuita cu expunerile solare, iar in altele pur si simplu este mai putin ingrijita. Asadar pielea raspunde diferit prin pigmentare in urma expunerii la soare tocmai datorita acestor diferente in caracteristicile sale zonale.

3. Putina miscare si masaj

Fluxul sanguin subcutanat trebuie sa fie optim pentru ca el reprezinta principala sursa de hrana si oxigenare a celulelor epidermice. Metabolismul melaninei este strans legat de acesti nutrienti. Puteti face putina miscare pe plaja, dimineata, ori sa alergati pe malul marii. Oricat de putin ar fi, sportul va aduce numai beneficii. Masajul de asemenea este benefic in acest sens, nu doar va relaxeaza, dar va pune si sangele in miscare.

Ca un sfat final pe care cred ca deja il cunoasteti, nu ezitati sa folositi si cremele de protectie solara ca un plus pentru protejarea impotriva arsurilor solare. Nu neglijati faptul ca efectele arsurilor nu doar predispune la cancer de piele, dar va confera ulterior si acel aspect patat si imbatranit al pielii.



Vizionare placuta


Kudika
7 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.