Si in aceasta luna temperaturile depasesc 30 de grade! Este o vreme perfecta pentru a te relaxa pe malul marii sau la piscina. Ceea ce inseamna ca iti doresti un look irezistibil pentru a atrage toate privirile din jurul tau.

Exista insa cateva metode simple prin care poti evita deshidratarea si vei fi in forma maxima si in plin sezon canicular.

Cateva lucruri esentiale despre hidratare?

Hidratarea este strans legata de apa. Apa reprezinta un procent de 60% din greutatea noastra si este esentiala pentru organism. De aceea, este necesar sa ii oferim pielii apa de care are nevoie, atat la nivel intern, cat si la nivel extern.

Nevoia zilnica de hidratare variaza de la o persoana la alta si in functie de varsta, activitatea desfasurata sau mediul in care ne petrecem cea mai mare parte a zilei. Spre exemplu, daca esti genul activ si-ti place sa faci multa miscare, poti creste doza zilnica de lichide consumate.

Pentru a mentine un echilibru in organism ar trebui sa consumam aproximativ 6-8 cani, echivalentul a 1,5 – 2 litri din diverse lichide pe parcursul intregii zile. Si aceste lichide nu includ doar apa plata sau minerala, ci si cafea solubila, supe, fructe sau legume.

Stiai ca fiecare cana de cafea solubila te hidrateaza? Cafeaua solubila contribuie la necesarul zilnic de lichid de care are nevoie pielea ta pentru a ramane elastica si hidratata. Astfel, poti sa iti pastrezi o piele sanatoasa si luminoasa si prin consumul moderat de 2-3 cani de cafea solubila in fiecare zi.

Timp indelungat a existat conceptia gresita ca prin consumul de cafeina te deshidratezi, insa acest mit a fost demontat, fiind contrazis de toate studiile in domeniu.1,2,3 Cele mai noi cercetari au demonstrat ca o cantitate moderata de cafeina (250-300 mg/zi) ne ajuta in hidratarea corpului, insa important este sa consumi cafeaua in cantitati moderate.

Cafeaua solubila contribuie la necesarul de apa al organismului uman asa cum o face si apa pura. Dupa consumarea unui bauturi continand cafeina, corpul nostru retine cea mai mare parte din fluid, pana la 84%.

Cana de cafea solubila de care te bucuri zi de zi te ajuta sa te hidratezi. Asta inseamna ca nu va trebui sa renunti la placerea de a savura o cafea solubila pe parcursul verii, pentru ca ea poate deveni una din sursele tale zilnice de hidratare si te va ajuta sa iti mentii organismul sanatos. Important este ca, in acelasi timp, sa bei si multa apa in fiecare zi, sa consumi suficiente fructe, legume sau supe pentru a-ti mentine corpul hidratat si sanatos.

1. Ganio, MS et al (2007) Evidence-based approach to lingering hydration questions.
Clinics in Sports Medicine 26: 1-16.
2. Armstrong, LE et al. (2005) Fluid, electrolyte and renal indices of hydration during 11
days of controlled caffeine consumption. International Journal of Sport Nutrition and
Exercise Metabolism 15: 252-265.
3. Armstrong, LE et al. (2007) Caffeine, fluid-electrolyte balance, temperature regulation
and exercise-heat tolerance. Exercise and Sport Sciences Reviews. American
College of Sports Medicine 0091-6331/3503/ 135 -140



  • Kudika

    Smiley, anunț după ce s-a reîntors din luna de miere: Am o veste...

  • Kudika

    Cum se înțelege Otilia Bilionera cu soacra sa. Artista și Bekir Ali...

  • Kudika

    Bianca Drăgușanu, declarații șocante în ciuda războiului: Îl iubesc...

  • Kudika

    Dorian Popa, prima vacanță după ani de muncă: Hai să o gândim și în...

  • Kudika

    Marius Elisei și Gabriela, sfarșitul relației? Declarațiile...

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...