Setari Cookie-uri

Frumoasa sau mintoasa?

Tuturor ne place sa plecam de la premisa ca infatisarea data (looks) nu e la fel de importanta ca cea creata (look-ul) si ca, pana la urma, aprecierea unei persoane oricum implica mai mult decat fizicul. Dar Dar oare aspectul fizic, folosit strategic, poate sa niveleze terenul in razboiul sexelor?

Deci daca te intrebai cum raspunde femeia de azi la dilema din titlu, afla ca prioritar nu e nici cum ne prezentam, nici cum ne cultivam psihicul – ci ambele. Din mesajele mai mult sau mai putin subliminale ale culturii de tip entertainment intelegem ca femeile trebuie sa tinteasca spre a fi ideale – a se intelege, idealul barbatului. Stim toate ce parti anatomice si masuri in talie si bust presupune asta. Ascutimea mintii ramane in ecuatie doar in masura in care femeile, cele mai perfectioniste din fire, se ingrijesc si de idealul lor pentru ele. Contradictiile din cantecele artistelor pop nu fac decat sa sublinieze spre ce hibrid rizibil tinde femeia de azi – miscarile languroase din videoclipuri cheama barbatii sa le adulmece, in timp ce versurile ii opresc scurt, amintindu-le ca au si creier si se asteapta sa fie venerate pentru el.

Prin rizibil ma refer, desigur, la acel haz de necaz proverbial, caci efortul supraomenesc al femeii de azi nu e amuzant in adevaratul sens al cuvantului. Accesul la Internet nelimitat unde frumuseti retusate sunt scoase pe banda rulanta inseamna standarde mereu mai inalte pe care vrem sa ne pliem, iar asta ne coboara la nivelul de obiecte. Cautand un raspuns durabil la intrebarea acestui articol, probabil ca Sharon Osbourne a ales bine, creier si personalitate, pentru termen lung. In acelasi timp, Shazza recunoaste ca s-a luptat ani in sir cu bulimia si nu crede ca va scapa vreodata de relatia nesanatoasa cu mancarea. Daca si ea a fost tarata in curentul “supergirl”, mai e de mirare ca oamenii de rand cad prada aceluiasi impas?

Un articol de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.