Setari Cookie-uri

10 motive pro-naturalete

Ni se spune in fiecare zi ce machiaje sa purtam, cum sa le purtam si ce vom obtine daca recurgem la ele. Trecem pe strada pe langa femei machiate, unele mai mult altele mai putin, vedem zilnic reclame sau panouri publicitare cu femei aranjate din cap pana in picioare si ni se baga in cap ca machiajul e un fel de datorie a femeii. Stiti doar, o femeie trebuie sa fie aranjata si ingrijita iar fardurile par a fi strans legate de acest proces.

Si uite asa am ajuns sa credem ca machiajul e ingredientul secret al frumusetii. Gene lungi, negre si curbate, buze sangerii ce par sa astepte sa fie sarutate, obraji usor roz ca si cum te-ar fi prins o rafala de vant rece, toate aceste elemente sunt, in viziunea noastra, cateva efecte cheie pe care trebuie sa le obtinem inainte de a iesi din casa. Ba chiar mai mult, in ultimii ani a devenit din ce mai la moda machiajul natural, care arata ca si cum nu ai fi folosit nimic. Asa ca stam in fata oglinzii pentru jumatate de ora sau mai bine lucrand cu spor la un machiaj care sa arate ca si cum nu ar fi.

Ceea ce nu prea ne spun revistele de moda si frumusete e ca machiajul nu ar trebui vazut ca ceva obligatoriu- un must ci mai degraba o optiune, ceva ce faci pentru ca vrei. Cum exista o gramada de motive pentru care esti sfatuita sa te machiezi exista si motive pentru care e mai bine sa nu recurgi la machiaj:

Un articol de Ioana

4. Iti imbatraneste pielea.
E destul de ironic faptul ca machiajele ce iti promit un ten fara cusur si o fata de invidiat reusesc sa aiba rezultate opuse pe termen lung. Compusii chimici pe care acestea le contin contribuie la aparitia ridurilor. Sub stratul de machiaj fata devine terna capatand astfel un aspect neplacut. Dupa o utilizare zilnica indelungata vei constata ca de abia atunci nu vei mai putea iesi din casa fara machiaj deoarece tenul tau si-a pierdut stralucirea si tonusul.

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.