Setari Cookie-uri

Unghii frumoase in 7 pasi

Mainile sunt ca o carte de vizita. Il informeaza in cateva fractiuni de secunda pe omul din fata ta despre atentia pe care o acorzi imaginii tale.

Mainile sunt ca o carte de vizita. Il informeaza in cateva fractiuni de secunda pe omul din fata ta despre atentia pe care o acorzi imaginii tale.

Insa daca atunci cand vorbim despre aspectul fizic general accentul se pune pe frumusete, cand vorbim despre maini ne gandim in primul rand la cat de ingrijite sunt acestea. Observam imediat niste unghii frumos aranjate si atent lacuite precum ne atrag atentia si unghiile rupte, murdare sau roase.

Daca in trecut scopul unghiilor era mai degraba unul functional, rolul lor fiind acela de a proteja varfurile degetelor, acum unghiile au capatat si o functie sociala, facand parte din arsenalul feminin. Unghiile lungi si lacuite denota nu numai rafinament ci si respect de sine.

Unghiile au nevoie de ingrijire continua, ca orice alta parte a corpului. Un regim alimentar nesanatos (lipsa din alimentatie a fructelor, legumelor, lactatelor si cerealelor), lipsa de ingrijire a unghiilor, efectul nociv al produsele de curatenie, variatiile de temperature, toti acesti factori pot indeparta stralucirea unghiilor si le pot slabi rezistenta. Sa nu uitam ca ele pot deveni foarte usor focar de infectii datorita bacteriilor ce se pot ascunde sub niste unghii neingrijite. De aceea e important ca unghiile in general, si unghiile lungi in special, sa fie temeinic curatate.

Sanatatea unghiilor poate fi determinata in functie de culoarea acestora. Unghiile sanatoase sunt semitransparente si au o culoare rozalie. Pentru ca unghiile tale sa isi pastreze aspectul sanatos e bine iti faci o manichiura si o pedichiura cam o data pe saptamana. Asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa mergi la un salon specializat. Te poti ocupa de ele acasa, folosind instrumente adecvate si obligatoriu dezinfectate, chiar daca esti singura care le foloseste. Astfel vei evita posibilele infectii.

1. Inainte de a-ti curata unghiile indeparteaza stratul de oja si spala-te bine pe maini cu sapun frecand atat suprafata unghiilor cat si zona de sub acestea cu ajutorul unei periute moi.

2. Urmatorul pas e inmuierea cuticulelor. Pentru aceasta, tine mainile in apa calduta pentru 10 minute. Este bine ca in acea apa sa pui si zeama de la o lamaie deoarece va ajuta la albirea unghiilor.Dupa inmuiere mainile se sterg cu un prosop moale din bumbac. Daca unghiile si-au pierdut stralucirea datorita ojei, ea poate fi redata prin masarea acestora cu ulei de ricin incalzit sau cu ulei de cocos.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.