Setari Cookie-uri

Unghii frumoase in 7 pasi

Mainile sunt ca o carte de vizita. Il informeaza in cateva fractiuni de secunda pe omul din fata ta despre atentia pe care o acorzi imaginii tale.

Pentru inmuierea cuticulelor se poate folosi si o reteta facuta in casa ce contine o lingurita de ulei de masline si o lingurita de vitamina E uleioasa. Cele doua ingredient se amesteca si se aplica pe unghii si cuticule masand usor.

3. Dupa ce acestea s-au inmuiat, foloseste o bucatica de bumbac curata sau un instrument special pentru cuticule, pentru a le impinge inapoi spre baza unghiei. Nu exagera atunci cand faci aceasta operatiune. In caz contrar e posibil sa ranesti unghia si sa ii afectezi cresterea normal.

4. Pentru ingrijirea unghiilor poti folosi o crema facuta in casa. Pentru aceasta crema ai nevoie de o lingurita de argila, o lingurita de ulei de masline si 3-4 picaturi de ulei esential de lavanda. Ingredientele se amesteca iar crema obtinuta se pune intr-un recipient dezinfectat. Se foloseste din cand in cand aplicandu-se pe unghiile curate si nelacuite si masand usor.

Unghiile casante pot fi ingrijite cu ajutorul unui amestec facut din 2 galbenusuri de ou si o lingurita de ulei de masline. Se introduc degetele in bolul cu amestec si se tin pentru 10 minute. Se repeta tratamentul de doua ori pe saptamana. Rezultatele se vor vedea in cateva saptamani.

Galbenusul de ou se mai foloseste si in cadrul altui tratament pentru intarirea unghiilor alaturi de un sfert de cana de lapte si o lingurita de miere. Unghiile se tin pentru 10-15 minute in amestecul obtinut, dupa care se clatesc bine.

5. In cazul in care unghiile sunt ingalbenite (din cauza lacurilor de unghii, a produselor de curatat etc.) se poate folosi un inalbitor pentru unghii facut din doua lingurite de pasta de dinti amestecate cu o lingurita de zeama de lamaie. Pasta obtinuta se aplica pe unghii si se lasa pentru 5 minute dupa care se clateste bine cu apa calda. Pasta de dinti va ajuta la albirea unghiei in timp ce zeama de lamaie va actiona asupra petelor.

6. Urmatorul pas e sa iti tai unghiile la aceeasi lungime (daca e nevoie) si sa indepartezi aschiile cu ajutorul unei pile fine de unghii pentru a evita exfolierea. Incerca sa nu iti lasi unghiile sa creasca prea mult deoarece cu cat sunt mai lungi cu atat se rup mai usor. Taie-le constant (macar o data pe luna) la o lungime medie. Tine aproape de tine o sticluta cu alcool sanitar pentru a-l folosi in caz ca ciupesti pielea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.