Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de cearcane

Cearcanele reprezinta una dintre cele mai des intalnite probleme cu care se confrunta femeile cand vine vorba de frumusetea fetei. Daca in unele cazuri cearcanele fac parte din bagajul genetic, de cele mai multe ori acestea sunt cauzate de lipsa de somn, sau de alti factori precum fumatul, cantitatea mare de cafeina, lipsa de fier, etc.

• Un alt ulei cu efecte benefice asupra cearcanelor e cel de migdale. Uleiul se maseaza in pielea din jurul ochilor in fiecare seara. Dupa doua saptamani se va observa o diferenta clara. Pe langa faptul ca indeparteaza cearcanele, uleiul de migdale iti va hrani pielea.

• Teina din frunzele de ceai actioneaza ca remediu impotriva cearcanelor si impotriva ochilor umflati. In plus, acestea contin antioxidanti care sunt benefici pielii. Pliculete folosite de ceai se racesc iar apoi se aplica pe ochi.

• Si teiul te poate ajuta sa scapi de cearcane. Pregateste o infuzie cu flori de tei si aplica comprese pe ochi, alternand compresele reci cu cele calde. Incepe cu compresa calda si termina cu una rece.

Sofranul s-a dovedit a avea efecte benefice asupra ochilor. Amesteca cam un gram de sofran cu o lingurita de suc de rosii, o jumatate de lingurita de suc de lamaie si putina faina de grau cat sa obtii o pasta. Aplica pasta peste cearcane pentru 10-15 minute.

• Desfa o capsula de vitamina E si maseaza zona din jurul ochilor cu uleiul din aceasta. Vitamina E reduce cearcanele dar calmeza si ochii umflati. In plus, aceasta intarzie aparitia ridurilor in jurul ochilor.

• Daca pana acum v-am recomandat doar tratamente externe, ultima reteta pe care v-o prezentam e una ce actioneaza din interior. Pune intr-un pahar suc de rosii, amesteca cateva frunze de menta zdrobite, adauga putin suc de lamaie si un praf de sare. Bea in fiecare zi cate un pahar.

Pe langa tratamentele pe care ti le-am prezentat mai sus sip e care le poti incerca, te sfatuim sa bei multa apa; de multe ori cearcanele apar si datorita deshidratarii organismului. De asemenea, o dieta bogata in fructe si legume combinata cu o doza buna de odihna te poate ajuta nu numai sa scapi de cearcane si sa nu mai ai probleme cu acestea.

Un articol de Ioana I

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.