Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste de toamna

Toamna a venit din nou, ca in fiecare an, cu ploi, temperaturi in scadere si un plus de stres, insa ne-a umplut si camara cu fructe care de care mai parfumate si mai sanatoase. In abundenta de fructe aduse de peste mari si oceane, ptem gasi acum si produse autentice crescute in livezile tarii. Iar daca fructele exotice erau bune nu numai de mancat dar si de pus pe fata, de ce nu ar fi si fructele noastre la fel.

4. Masca faciala impotriva ridurilor

Folosita constant si din timp, aceasta masca previne aparitia ridurilor (in masura in care se poate). Merele verzi sunt cele mai bune pentru aceasta masca, totusi, in lipsa acestora, orice tip de mere poate fi utilizat. Scoate cotorul unui mar verde si paseaza miezul (cu tot cu coaja) cu ajutorul unui blender. Adauga treptat o lingurita de lapte pana se amesteca bine. Aplica un strat gros din pasta obtinuta pe fata si pe decolteu. Lasa pasta sa se usuce iar apoi indeparteaz-o cu apa calda.

5. Crema de noapte cu mere pentru ten sensibil

O crema de noapte buna iti poate reface elasticitatea tenului si iti poate reda acea stralucire ce izvoraste dintr-o piele sanatoasa. Incearca aceasta reteta pentru o crema de noapte numai buna pentru un ten sensibil. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 mar, o ceasca de ulei de masline si o ceasca de apa de trandafiri.

Taie marul in jumatate, scoate cotorul si paseaza miezul. Amesteca bine pulpa de mar cu uleiul de masline (turnand cate putin, ca la maioneza).

Pune amestecul intr-un vas pe care sa il asezi deasupra unui alt vas in care ai pus apa fierbinte. Incalzeste astfel pasta amestecand continuu. Evita sa incalzesti apa atat de tare incat sa gatesti pasta pentru a nu distruge acidul malic din mar.

Dupa ce ai incalzit amestecul scoate vasul din apa fierbinte si lasa-l sa se racoreasca . Adauga apa de tradafiri si amesteca din nou pana ingredientele se combina. Depa ce sa raceste complet pune crema intr-un recipient potrivit si pastreaz-o in frigider. Foloseste-o in fiecare seara.


Un articol de Ioana I.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.