(P)Kudika.ro si NIVEA te invita la un dialog despre frumusete

Kudika
20 Octombrie 2009

Luna aceasta vom vorbi despre cum sa ne ingrijim corect tenul

Tenul normal, ideal dar rar intalnit, se caracterizeaza printr-o secretie de sebum echilibrata. In cazul acestui tip de ten, pielea este supla si catifelata, cu pori abia vizibili. In cazul acestui tip de ten, pielea este supla si catifelata. Zona T inseamna portiunea care cuprinde fruntea, nasul si barbia. In cazul tenului mixt, pielea este mai grasa pe zona T si ceva mai uscata pe obraji.

DE CE SE USUCA TENUL?

Tenul se usuca si devine mai sensibil datorita producerii unei cantitati insuficiente de sebum. In cazul tenului uscat si sensibil (cel de-al 3-lea tip de ten), pielea este aspra, deshidratata si ai senzatia ca te "strange". Acest tip de piele se irita usor, mai ales in sezonul rece si se rideaza mai repede. Contrar acestui tip de ten, tenul gras (al 4-lea tip), se caracterizeaza printr-un exces de sebum, care ii confera un aspect lucios, cu pori dilatati.

CUM SA NE INGRIJIM CORECT TENUL?

Ritualul de ingrijire a unui ten sanatos presupune curatarea acestuia de 2 ori pe zi, dimineata si seara, urmata de aplicarea unei creme hidratante. Prin curatarea tenului se indeparteaza sebumul, celulele moarte, machiajul si impuritatile de pe piele. Pentru aceasta se pot folosi creme si lotiuni demachiante, utile mai ales in cazul persoanelor cu piele foarte uscata sau sensibila, care nu tolereaza sapunurile obisnuite. Dupa aplicarea unei creme demachiante, este posibil sa ramana grasime pe piele, de aceea nu se recomanda persoanelor cu tendinta la acnee.

Sapunurile, sarurile de sodiu si potasiu ale grasimilor vegetale sau animale, au in general un pH alcalin (9-10). Produsele de curatare cu pH mai apropiat de cel al pielii, usor acid (5,6-5,8) sunt mai puţin iritante si se recomanda. Produsele de curatare abrazive, exfoliante prin efect mecanic, contin particule de oxid de aluminiu sau polietilena. Sunt incluse in gamele de ingrijire a tenului cu tendinta la acnee.