Luna aceasta vom vorbi despre cum sa ne ingrijim corect tenul

Citeste sfaturile Doamnei Doctor Rodica NEGREANU, medic specialist dermatolog Centrul Medical Unirea, intra pe forum astazi, marti, 20.10.2009, ora 14.00 si marti, 27.10.2009, ora 14.00, discuta despre cum sa ne ingrijim corect tenul si poti fi una dintre cele 5 castigatoare a unei consultatii dermatologice la Centrul Medical Unirea si a unui set complet NIVEA Visage.

INTRA ACUM PE FORUM PENTRU A PUNE O INTREBARE!

TIP DE TEN IN FUNCTIE DE SEBUM

De faptul ca exista mai multe tipuri de ten, in mod sigur ai aflat. Ceea ce probabil nu stiai este ca tipul de ten este stabilit in functie de cantitatea de sebum produsa de glandele din piele.

Tenul normal, ideal dar rar intalnit, se caracterizeaza printr-o secretie de sebum echilibrata. In cazul acestui tip de ten, pielea este supla si catifelata, cu pori abia vizibili. In cazul acestui tip de ten, pielea este supla si catifelata. Zona T inseamna portiunea care cuprinde fruntea, nasul si barbia. In cazul tenului mixt, pielea este mai grasa pe zona T si ceva mai uscata pe obraji.

DE CE SE USUCA TENUL?

Tenul se usuca si devine mai sensibil datorita producerii unei cantitati insuficiente de sebum. In cazul tenului uscat si sensibil (cel de-al 3-lea tip de ten), pielea este aspra, deshidratata si ai senzatia ca te "strange". Acest tip de piele se irita usor, mai ales in sezonul rece si se rideaza mai repede. Contrar acestui tip de ten, tenul gras (al 4-lea tip), se caracterizeaza printr-un exces de sebum, care ii confera un aspect lucios, cu pori dilatati.

CUM SA NE INGRIJIM CORECT TENUL?

Ritualul de ingrijire a unui ten sanatos presupune curatarea acestuia de 2 ori pe zi, dimineata si seara, urmata de aplicarea unei creme hidratante. Prin curatarea tenului se indeparteaza sebumul, celulele moarte, machiajul si impuritatile de pe piele. Pentru aceasta se pot folosi creme si lotiuni demachiante, utile mai ales in cazul persoanelor cu piele foarte uscata sau sensibila, care nu tolereaza sapunurile obisnuite. Dupa aplicarea unei creme demachiante, este posibil sa ramana grasime pe piele, de aceea nu se recomanda persoanelor cu tendinta la acnee.

Sapunurile, sarurile de sodiu si potasiu ale grasimilor vegetale sau animale, au in general un pH alcalin (9-10). Produsele de curatare cu pH mai apropiat de cel al pielii, usor acid (5,6-5,8) sunt mai puţin iritante si se recomanda. Produsele de curatare abrazive, exfoliante prin efect mecanic, contin particule de oxid de aluminiu sau polietilena. Sunt incluse in gamele de ingrijire a tenului cu tendinta la acnee.

PIELEA SE SIMTE SI ARATA MAI BINE CU O CREMA HIDRATANTA

Dupa curatare, pentru refacerea filmului hidrolipidic protector al pielii, este necesara aplicarea unei creme hidratante. Astfel, pielea se simte si arata mai bine, isi recapata elasticitatea si este protejata. Gamele pentru îngrijirea tenului cuprind: crema de zi, crema de noapte si crema pentru conturul ochilor. Cremele de zi ar trebui sa ofere si fotoprotectie. Cremele de noapte sunt mai hranitoare pentru ca au o consistenta mai bogata. Cremele pentru conturul ochilor au o compozitie adaptata nevoilor acestei zone delicate si sensibile.

NIVEA Visage ofera produse de ingrijire adaptate nevoilor tuturor tipurilor de ten. Gama roz pentru ten uscat si sensibil contine ingrediente care asigura o curatare delicata si o hidratare intensa. Gama verde pentru ten gras indeparteaza excesul de sebum si hidrateaza fara sa incarce porii, iar gama albastra este destinata curatarii si hidratarii tenului normal si mixt.



  • Kudika

    Colagenul: mituri și adevăruri pe care ar trebui să le cunoșți

  • Kudika

    BAKUCHIOL & melatonina - duo-ul imbatabil în lupta împotriva ridurilor

  • Maria Crisan

    Theo Rose trece la rock - De la 1 pân' la 3

  • Kudika

    Expoziția "București, capsulă în timp" poate fi vizitată în...

  • Kudika

    Bărbații au pretenții doar de la femei, de la ei înșiși, niciodată

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...