Setari Cookie-uri

Femeile, tot mai frumoase

Cine spune ca frumusetea moare in timp cu siguranta se inseala. Cum in natura nimic nu moare ci totul se conserva, asa se intampla si cu frumusetea fizica. Avem o veste buna pentru umanitate: sexul frumos devine din ce in ce mai frumos.

Cine spune ca frumusetea moare in timp cu siguranta se inseala. Cum in natura nimic nu moare ci totul se conserva, asa se intampla si cu frumusetea fizica. Avem o veste buna pentru umanitate: “sexul frumos” devine din ce in ce mai frumos.

Istoric vorbind, femeile devin din ce in ce mai atragatoare, iar secretul nu se gaseste in operatii estetice sau in machiaje, asa cum ati crede. Intre timp, barbatii raman la fel de atragatori ca in timpurile neanderthaliene, iar toate acestea se intampla datorita evolutiei naturale. Cel putin acestea sunt concluziile la care s-a ajuns cu ajutorul a doua studii, unul recent realizat de Markus Jokela, cercetator la Universitatea din Helsinki, si altul mai vechi realizat de Satoshi Kanazawa, psiholog evolutionist la London School of Economics.

Concluziile combinate ale studiilor arata ce femeile atragatoare tind sa aduca pe lume mai multi copii decat femeile neatragatoare (Jokela) si ca dau nastere la fete mai degraba decat la baieti carora le transmit genele responsabile pentru aspectul fizic placut (Kanazawa). Prin urmare “genele frumusetii” sunt transmise disproportional la urmasii de sex feminin astfel incat de-a lungul secolelor femeile devin din ce in ce mai atragatoare in timp ce nivelul de atractivitate al barbatilor ramane neschimbat.

Studiul lui Jokela imparte femeile in 3 categorii identificand nivelul de atractivitate cu frumusetea fizica: femei foarte atragatoare (foarte frumoase), femei atragatoare (frumoase) si femei mai putin atragatoare. Cercetarile lui arata ca femeile frumoase au cu 16% mai multi copii decat femeile mai putin atractive, in timp ce femeile foarte atractive au cu 6% mai mult copii decat cele mai putin atractive. Cand vine vorba de barbati, se pare ca cei mai putin atractivi au cu 13% mai putini copii decat cei atractivi (indiferent ca ne referim la care sunt placuti din punct de vedere fizic sau la cei care iti taie respiratia).

Situatia devine mai clara daca ne uitam la rezultatele studiului facut de Kanazawa. Acesta sustine ca parintii frumosi tind sa conceapa fete mai degraba decat baieti, aceasta fiind o strategie a evolutiei naturale programata in ADN-ul uman. Conform unor studii citate de Kanazawa, e cu 36% mai putin probabil ca primul copil al unor parinti care arata bine sa fie baiat: “Atractia fizica e o trasatura foarte apreciata ce creste disproportional succesul de reproducere al fiicelor mai degraba decat al fiilor.” O data devenite adulti, fetele pastreaza caracteristicile fizice ale parintilor, iar tiparul se repeta generatie de generatie. ”Daca parintii mai atractivi concep fete si daca atractia fizica e mostenita, atunci e logic ca de-a lungul generatiilor femeile devin treptat mai atractive fizic decat barbatii”, sustine Kanazawa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.