Setari Cookie-uri

Femeile, tot mai frumoase

Cine spune ca frumusetea moare in timp cu siguranta se inseala. Cum in natura nimic nu moare ci totul se conserva, asa se intampla si cu frumusetea fizica. Avem o veste buna pentru umanitate: sexul frumos devine din ce in ce mai frumos.

Conform teoriei propuse de Kanazawa, selectia naturala presupune, pe langa multe altele, ca atunci cand parintii au trasaturi ce ar folosi mai degraba baietilor decat fetelor cresc sansele ca acestia sa aiba un baiat. Astfel de trasaturi includ forta fizica, agresivitate, dimensiuni mari (inaltime, constructie fizica solida) caracteristici necesare unui barbat pentru a concura si a atrage atentia unei partenere de viata. Parintii cu trasaturi ce ar avantaja fetele (aspect fizic) au sanse mai mari sa aiba fete.

Veti spune totusi ca frumusetea nu ii strica unui barbat si intr-adevar, frumusetea fizica il ajuta insa nu e un factor decisiv cand vine vorba de gasirea unei partenere de viata. Dupa cum declara Gayle Brewer, profesor de psihologie la University of Central Lancashire, pentru cotidianul Times Online “femeile si barbatii cauta lucruri diferite. Pentru femei aspectul fizic al unui barbat e mai putin important decat capacitatea acestuia de a-si ingriji partenera cand aceasta este insarcinata sau se ocupa de copii, moment cand este foarte vulnerabila. De-a lungul istoriei asta a insemnat ca barbatii bogati tind sa aiba mai multe sotii si mai multi copii. In cazul acesta barbatii se afla sub presiunea genetica de a avea succes.” Daca femeile isi aleg partenerii in functie de succes, barbatii iau aceasta decizie in functie de frumusetea posibilei partenere (considerata un semn al sanatatii si prin urmare si al fertilitatii acesteia). Prin urmare, daca in procesul de evolutie frumusetea feminina e un atu iar intregul segment feminin se afla sub aceasta presiune genetica, situatia e diferita in cazul barbatilor. Nu exista nici o presiune genetica pentru ca aspectul lor fizic sa evolueze.

Un articol de Ioana I






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.