Setari Cookie-uri

DA si NU in make-up

O vorba din popor sustine ca nu ne nastem invatati, tot ce stim vine din experienta noastra, din ceea ce invatam in timp. Aceeasi regula se aplica si cand vine vorba de machiaje. Nu putem sti de la inceput cum sa aplicam corect un fard sau un blush; aceste lucruri le invatam de la altii sau din propriile greseli.

Nu exagera cand il aplici si nu opta pentru nuante roz intens sau culori inchise. Nu vrei sa arati ca atunci cand erai mica si incercai fardurile mamei.

4. Creaza impresia unor gene mai groase nu doar cu ajutorul rimelului ci si cu ajutorul conturului facut cu dermatograful. Traseaza o linie fina cu acesta la baza genelor superioare. In plus, aplica rimelul intr-un strat pentru machiajul de zi si in doua sau trei pentu cel de seara. Daca rimelul se aduna pe gene din varii motive demachiaza-te si ia-o de la capat.

Nu aplica niciodata fard fara a folosi si dermatograf, chiar daca folosesti rimel. Se accepta doar atunci cand ai genele foarte lungi si dese. De asemenea, evita sa trasezi in graba o linie prea groasa pe care sa o lungesti exagerat dupa modelul cantaretei Amy Winehouse. Nu merge nici pe scena, ce sa mai zicem de viata de zi cu zi.

5. Ajusteaza nivelul de fard si culorile in functie de momentul zilei. Poarta mai putin fard si in nuante cat mai naturale pe timp de zi si mai mult fard in culori mai tari dupa ce se intuneca (in conditiile in care iti place sa folosesti culori inchise). Pentru zi alege farduri in culori pale precum bej, foloseste dermatograf si rimel. Pentru machiajul de seara curata pleoapele cu o lotiune care sa nu iti lase pielea uleioasa si indeparteaza excesul de sebum cu hartie special pentru asta. In felul acesta machiajul tau va dura mai multa vreme.

Nu folosi culori sidefate ziua, alege culori mate deoarece arata mai natural, si nu iti incarca pleoapele cu fard, chiar si pentru machiajul de seara. Ce e prea mult intotdeauna strica. De asemenea, nu folosi sclipici daca ai mai mult de 15 ani.

6. Amesteca foarte bine culorile acolo unde se intalnesc astfel incat sa nu se vada zone de demarcatie. De cele mai multe ori cadem in acest pacat cand vine vorba de fard insa se poate intampla si in cazul blush-ului sau a fondului de ten. Retine ca nu trebuie sa se vada niciodata unde se termina o culoare si incepe alta.

Nu combina machiajul tip smoky eyes cu un ruj intr-o culoare intensa. Expertii te sfatuiesc sa evidentiezi o singura trasatura a fetei o data restul ramanand neutre. In felul acesta nu vei incarca fata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.