Setari Cookie-uri

DA si NU in make-up

O vorba din popor sustine ca nu ne nastem invatati, tot ce stim vine din experienta noastra, din ceea ce invatam in timp. Aceeasi regula se aplica si cand vine vorba de machiaje. Nu putem sti de la inceput cum sa aplicam corect un fard sau un blush; aceste lucruri le invatam de la altii sau din propriile greseli.

7. Foloseste un creion de buze in culoarea rujului. Traseaza cu grija o linie pe interiorul buzelor incepand din zona mediana. Conturul nu va lasa rujul sa se intinda.

Nu folosi un creion intr-o culoare diferita de cea a rujului si nu trasa niciodata conturul pe langa buze pentru a le face sa para mai mari. Arata ciudat.

8. Pune-ti in geanta si o trusa de machiaj “de urgenta” cu ajutorul careia sa-ti retusezi fata peste zi. Cu siguranta vei avea nevoie de putina pudra daca pielea ta are tendinte de ingrasare; un ruj sau un lipgloss iti va fi cu siguranta necesar dupa ce manaci sau bei apa.

Nu petrece ore intregi in fata oglinzii pentru a te machia inainte de a merge la lucru. Un machiaj frumos dar si potrivit nu ar trebui sa iti ia foarte mult timp. Un machiaj foarte “lucrat” poate ca arata perfect insa nu e foarte natural. In plus, ar putea sa ii faca pe colegii tai sa se simta amenintati sau sa te considere superficiala. Se presupune ca machiajul ar trebui sa te faca sa arati ca o versiune imbunatatita a ta, nu una prelucrata artificial.

9. Mergi macar o data la un salon specializat pe machiaje si lasa un make-up artist sa te machieze si sa iti arate ce te avantajeaza si ce nu. Acesta te poate ajuta sa gasesti culorile ce ti se potrivesc si sa iti arate cum sa le aplici.

Nu purta culori ce nu iti plac chiar daca altii (in special vanzatoarele din magazine) iti spun ca te avantajeaza. Cat timp nu iti place o culoare nu te vei simti bine machiata cu ea si asta se va vedea pe fata ta.

10. Alege produse rezistente pentru machiajul tau. Poate ca sunt putin mai scumpe insa astfel nu risti sa ti se intinda creionul, sa se adune rimelul sau sa dispara rujul de pe buze dupa jumatate de ora. In felul acesta vei arata si la ora 5 dupa-amiaza cum aratai la ora 9 dimineata.

Nu pica in capcana ultimei mode. Nu tot ce se poarta ti se potriveste. Incerca sa gasesti elementele care te avantajeaza si sa le adaptezi tendintelor, dar numai atunci cand se potriveste.

Un articol de Ioana I

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.