Setari Cookie-uri

Fii Frumoasa de Sarbatori!

Decembrie bate la usi astfel incat nu mai e mult si vom intra oficial in nebunia sarbatorilor de iarna. Spun oficial deoarece deja se pot vedea prin magazine ofertele specifice Craciunului iar lumea parca e un pic mai animata la gandul vacantei si a petrecerilor aferente. Prin urmare a venit si timpul sa acorzi o atentie sporita ingrijirii astfel incat noul an sa te surprinda in cea mai buna forma posibila.

Pentru relaxare poti incerca cateva tratamente tip spa. Poti recurge la un masaj cu piatra fierbinte (vezi aici) care promite sa iti ia cu mana stresul. Iti recomandam si o alta reteta tip spa gandita pentru a-ti calma picioarele obosite de sesiunile de cumparaturi de iarna. Pune cateva picaturi de ulei esential de lamaie intr-un bol cu apa calda. Umezeste doua prosoape in bol si incalzeste-le in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde. Maseaza-ti usor talpile si picioarele pana aproape de genunchi cu un scrub pe baza de sare de mare si apoi inveleste-le in prosoapele incalzite. Ramai cu ele pe picioare pana se racoresc. Repeta operatiunea daca simti nevoia insa renunta la scrub.

Mai poti folosi si urmatoarea reteta pentru relaxare. Intinde-te pe pat punandu-ti sub cap un prosop incalzit si impaturit care sa tina loc de perna. Acopera-ti ochii cu o masca de ochi cu lavanda (vezi aici) si incearca sa indepartezi grijile gandindu-te la ceva placut. Cu ajutorul degetelor maseaza usor fruntea si scalpul. Treci apoi la urechi tragand usor de lobi, maseaza linia maxilarului iar apoi coboara pe gat pana la clavicula. Mai lasa sa treaca 2-3 minute iar apoi repeta operatiunea incalzind in prealabil prosopul daca e cazul.

Incearca urmatorul truc in luna ce urmeaza pentru a te energiza. Bea in fiecare dimineata un pahar de apa calda cu lamaie. Incalzeste apa pana la o temperature pe care sa o poti suporta, stoarce un sfert de lamaie, amesteca bine si bea. Acest remediu nu doar ca iti va energiza corpul dar te va ajuta sa te feresti de bolile de sezon. In plus, iti va detoxifica organismul ceea ce se va vedea si la nivelul pielii.

In final, de fiecare data cand te uiti in oglinda spune-ti ca esti frumoasa in loc sa analizezi cu atentie fiecare mica imperfectiune. Nu e nimic mai energizant decat o atitudine pozitiva. Stii foarte bine ca atunci cand arati bine, te simti bine insa e bine de stiut ca si urmatoarea varianta e valabile: atunci cand te simti bine, arati bine.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.