Setari Cookie-uri

Fii Frumoasa de Sarbatori!

Decembrie bate la usi astfel incat nu mai e mult si vom intra oficial in nebunia sarbatorilor de iarna. Spun oficial deoarece deja se pot vedea prin magazine ofertele specifice Craciunului iar lumea parca e un pic mai animata la gandul vacantei si a petrecerilor aferente. Prin urmare a venit si timpul sa acorzi o atentie sporita ingrijirii astfel incat noul an sa te surprinda in cea mai buna forma posibila.

Astfel incat dupa fiecare baie maseaza-ti bine pielea cu o lotiune de corp hidratanta. Evita sa faci dusuri si bai cu apa fierbinte deoarece iti va usca excesiv pielea. In plus, acorda o atentie sporita mainilor si picioarelor. Daca ai probleme cu unghiile (se exfoliaza, se rup, au pete de culoare) acum e momentul sa te ocupi de ele. Scurteaza-le pana la o marime potrivita astfel incat sa fie egale si aplica un tratament pentru unghii care sa le intareasca (vezi aici). Mai poti incerca de doua ori pe saptamana un tratament cu ulei de masline incalzit. Pentru a scapa de petele de culoare de pe unghii cauzate de substantele din lacul de unghii e indicat sa renunti la acesta pentru o vreme si sa le indepartezi cu ajutorul sucului de lamaie. Seara aplica crema din belsug pe maini si pe picioare (insistand asupra calcaielor).

Aplica saptamanal o masca de fata hidratanta potrivita tipului de ten si o masca de par care sa il ajute sa faca fata vantului si temperaturilor scazute de afara (vezi aici). Inainte de a aplica masca de fata (indiferent ca optezi pentru una cumparata sau facuta acasa) pregateste o baie de abur cu musetel care sa iti deschida porii si sa iti curete tenul de impuritati.

3. Relaxeaza-te si energizeaza-te

Toata nebunia ce se apropie ne incarca energetic astfel incat uitam ca odihana si relaxarea ar trebui sa ocupe un rol important pe agenda noastra. Tine minte ca nimic nu se compara cu o noapte de somn bun. Asa ca incearca sa lasi la o parte munca sau distractia si sa te bucuri de beneficiile unui somn de macar 7 ore (ideal ar fi 8-9 ore). Atunci cand este privat de odihna organismul lucreaza la capacitate redusa astfel incat nici celulele tale nu se mai pot regenera la fel de usor. Drept urmare pielea isi pierde elasticitatea si imbatraneste prematur.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.