Setari Cookie-uri

Par sanatos pe timp friguros

O data cu frigul aprig au venit si problemele podoabei capilare. Parul fie se ingrasa mai repede, fie se usuca mai tare si pana si parul normal pare sa nu isi mai mentina stralucirea cu atata usurinta. Daca vara trebuia sa ne ocupam cu atentie de par pentru a nu se arde si decolora de la soare, nu am scapat de griji nici odata cu venirea anotimpului rece.

5. Pentru a indeparta electricitatea statica incearca urmatorul truc: dupa ce ti-ai pieptanat parul pulverizeaza putin fixativ de par pe pieptene sau peria de par si mai trece obiectul prin par inca o data (de la varfuri spre baza).

Sfaturile de mai sus te vor ajuta sa iti mentii podoaba capilara intr-o stare cat mai buna insa e necesar sa mai aplici saptamanal si o masca de par sau sa folosesti un alt tip de tratament de par. Ti-am pregatit cateva retete naturiste ce le pot inlocui cu succes pe cele din comert.

1. Ulei de par

Recomandata persoanelor cu par uscat si deteriorat, aceasta reteta iti va parfuma podoaba capilara si ii va da stralucire. Amesteca 20 ml de ulei esential de rozmarin cu 2 ml ulei esential de lavanda si pune-le intr-un vas ce se inchide etans din sticla inchisa la culoare. Solutia ajunge cu aproximatie pentru 3 luni de utilizare. Pune cateva picaturi de ulei in palma, freaca-l pe peria de par si piaptana-ti parul ca de obicei.

2. Masca hranitoare

Reteta ce urmeaza se dovedeste a fi un tratament ideal pentru a hrani parul si a-i reda hidratarea naturala. E recomandata tuturor tipurilor de par insa persoanele cu parul gras sunt avertizate ca e posibil ca aceasta masca sa le ia putin din volum. Acest tratatament hranitor contine miere de albine (jumatate de cana), ulei de masline incalzit (un sfert de cana), ulei esential de rozmarin (4 picaturi) si ulei esential de menta (3-4 picaturi). Amestecul se pune intr-un vas etans.

Se aplica o cantitate mica din produs pe parul umed masand bine scalpul. Maseaza amestecul in par pana ai acoperit firele de la radacina pana la varfuri. Acopera capul cu un prosop cald (incalzit la microunde sau pe calorifer) sau cu o casca de dus si lasa masca sa patrunda in par si in scalp pentru 30 de minute. Pentru a indeparta tratamentul spala parul cu grija cu un sampon moale si clateste cu apa calduta iar apoi apa rece. Lasa parul sa se usuce normal.

3. Solutie rapida pentru par gras

Daca parul uscat pare sa se usuce si mai tare de la vant si temperaturi scazute, parul gras pare sa se ingrase mai mult decat de obicei din cauza caciulitelor si palariilor, uneori fiind necesara chiar o spalare pe zi. Cum nu e intotdeauna timp pentru o spalare zilnica poti incerca urmatorul truc. Pune intr-o farfurie niste amidon de porumb si trece-ti peria de par prin el. Apoi cu ajutorul unui pieptene traseaza o carare pe mijloc si trece peria cu amidon de porumb prin par. Mai trece peria prin amidon si perie-ti parul intorcand capul in jos. Dupa ce ai terminat de aplicat amidonul lasa-l pentru 10-15 minute timp in care sa absoarba excesul de ulei din par dupa care indeparteaza-l pieptanandu-te cu o perie curata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.