Setari Cookie-uri

Miss Chirurgie Plastica

Chirurgia cosmetica nu mai e de mult ceva nou. Liposuctii, augumentari ale sanilor, rinoplastii, toate au devenit cuvinte cunoscute mai de toata lumea care se uita cateva ore pe zi la televizor sau rasfoieste paginile ziarelor. Incet incet am ajuns sa credem si noi ca frumusetea e o comoditate; se poate cumpara si e disponibila mai ales celor ce au la dispozitie fondurile necesare sau sunt dispuse sa isi expuna viata pe micile ecrane.

Chirurgia estetica nu mai e de mult ceva nou. Liposuctii, augumentari ale sanilor, rinoplastii, toate au devenit cuvinte cunoscute mai de toata lumea care se uita cateva ore pe zi la televizor sau rasfoieste paginile ziarelor. Incet incet am ajuns sa credem si noi ca frumusetea e o comoditate; se poate cumpara si e disponibila mai ales celor ce au la dispozitie fondurile necesare sau sunt dispuse sa isi expuna viata pe micile ecrane.

Nimic nu spune mai bine ca frumusetea naturala a ajuns sa fie vazuta ca ceva lipsit de importanta decat un concurs de miss dedicat femeilor care au fost dispuse sa intre sub cutit pentru a-si perfectiona aspectul. La inceputul lunii octombrie s-a tinut in Budapesta concursul Miss Chirurgie Plastica, concurs a carui prima regula in selectia participantelor e ca fisa medicala a acestora sa contina macar o operatie estetica.

Castigatoarea marelui premiu, un apartament in Budapesta, a declarat ca a hotarat sa participe la concurs pentru a arata intregii lumi ca imbunatatirile estetice pot fi facute atat de bine incat sa arate natural. Afirmatia ei ridica semne de intrebare avand in vedere ca principalul criteriu de evaluare a participantelor a fost reusita operatiilor estetice, fiind premiat si doctorul care a realizat respectiva imbunatatire.

Organizatorii concursului sustin ca participantele trebuiau sa prezinte o armonie perfecta intre corp si suflet; totusi fiecare dintre cele trei etape ale concursului s-a concentrat pe atributele fizice ale tinerelor. Au lupsit pana si vestitele rubrici cu intrebari (prezente in concursurile obisnuite de miss) care incercau sa redea aparenta ca frumusetea si inteligenta merg mana in mana. Prin urmare nu au fost nici raspunsuri legate de pace mondiala, fericire pentru toti si hrana pentru lumea a treia.

Era de asteptat sa avem o Miss Chirurgie Plastica la un moment dat avand in vedere ca operatiile estetice au devenit din ce in ce mai populare iar pacientele din ce in ce mai dispuse sa vorbeasca si sa se mandreasca cu rezultatele. Poate ca acum cativa ani multe dintre ele si-ar fi dorit ca imbunatatirile lor sa treaca drept cadou oferit de mama natura insa acum eticheta de natural nu pare sa mai valoreze atat de mult.

In cautarea frumusetii fizice supreme mai conteaza ca ne ajuta natura sau banii? Multa lume ar spune ca da. Din nefericire aceasta tabara e in continua diminuare. Daca pana nu demult vedetele reprezentau una dintre categoriile restranse care apelau la chirurgie estetica, aceasta a devenit acum o moda raspandita si in randul clasei de mijloc. Devenind din ce in ce mai accesibile financiar, operatiile estetice au adunat un numar mare de sustinatori, in cea mai mare parte femei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.