Setari Cookie-uri

Miss Chirurgie Plastica

Chirurgia cosmetica nu mai e de mult ceva nou. Liposuctii, augumentari ale sanilor, rinoplastii, toate au devenit cuvinte cunoscute mai de toata lumea care se uita cateva ore pe zi la televizor sau rasfoieste paginile ziarelor. Incet incet am ajuns sa credem si noi ca frumusetea e o comoditate; se poate cumpara si e disponibila mai ales celor ce au la dispozitie fondurile necesare sau sunt dispuse sa isi expuna viata pe micile ecrane.

In plus, cand a devenit frumusetea fizica cel mai important lucru? Frumusetea conteaza, nimeni nu neaga asta, totusi de aici si pana la a recurge la operatii dureroase ce pot prezenta riscuri destul de mari e un drum lung. Prea putina lume mai critica astazi avantul pe care l-a luat chirurgia estetica in societatea noastra. Operatiile estetice au devenit ceva obisnuit. Sa iti cumperi un nas nou sau o pereche noua de sani nu e astazi cu mult mai greu decat sa iti reinnoiesti garderoba pentru a intampina noul sezon.

In lucrarea “Mitul frumusetii: Felul in care imagini ale frumusetii sunt folosite impotriva femeilor” Naomi Wolf, una dintre figurile reprezentative ale celui de al treilea val de feminism, discuta problema chirurgiei cosmetice printr-o perspectiva interesanta si neasteptata: violenta asupra propriului corp. Aceasta se intreba cum de sunt atatea femei dispuse sa cheltuiasca bani de care uneori nu dispun pentru a intra sub cutit. In final aceasta ne pune la dispozitie si doua variante de raspunsuri care ar trebui sa ne puna pe ganduri. Oare femeile recurg la operatii estetice riscand uneori complicatii grave pentru a avea un nas mai mic, sani mari ori o silueta de invidiat sau pentru a se conforma unui ritual de frumusete impus de societate?

Tu ce crezi ca e mai bine, sa ai un nas care iti confera caracter sau sa stergi toate micile “imperfectiuni” care la urma urmei spun povestea ta? Poate chirurgia estetica sa devina o solutie care sa ne rezolve repede nemultumirile?




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.