Setari Cookie-uri

Ingrijrea fetei in functie de ten

Ingrijirea tenului este foarte importanta pentru a avea un chip sanatos in fiecare zi. Insa, pentru rezultate pozitive vizibile, trebuie sa tinem cont intotdeauna de tipul de ten. Inainte de a cumpara o crema sau o lotiune, e necesar sa verificam daca se potriveste tipului de ten pe care-l avem. Altfel, utilizarea acesteia nu va avea efectul dorit, cauzand chiar alergii.

Tenul gras
Este foarte frecvent, evidentiat in special in zona T, pe frunte, nas si barbie. Lipsit de suplete, tenul are un aspect unsuros si faciliteaza aparitia punctelor negre sau a acneei. Spre deosebire de tenul uscat, se rideaza mai greu. Pentru acest tip de ten se vor evita cremele hidratante in exces si gelurile sau cremele care actioneaza peste noapte.
Mastile cu argila sau cele pe baza de castravete sunt indicate pentru tenul gras. Si lamaia este un bun astringent pentru tenul gras. Sucul de la 1-2 lamai se amesteca cu albusul batut spuma, apoi se aplica pe fata. Se lasa 20-30 de minute, apoi se curate cu apa.
Recomandam si cateva remedii gata preparate: Crema de zi Shine Control de la Boots (pret 22 lei) si Lotiunea neutralizanta Algo-Pur care este recomandata dimineata si seara dupa demachiere si are efect asupra petelor pielii grase si eliminia impuritatile. (Pret 62,42 lei )

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.